Pensionarii primesc sute de lei în plus la pensie în luna septembrie: pe card, în două tranșe

DE Alexandra Lupascu | 29.08.2023 - 17:56
Pensionarii primesc sute de lei în plus la pensie în luna septembrie: pe card, în două tranșe Foto: Profimedia Images (fotografie cu carater ilustrativ)

Pensionarii urmează să primească un nou ajutor din partea statului: banii pentru încălzire (tichetele de energie), dar și voucherele pentru alimente, respectiv banii pentru seniorii cu pensii mici.

SHARE

Pensionarii urmează să primească un nou ajutor din partea statului: banii pentru încălzire (tichetele de energie), dar și voucherele pentru alimente, respectiv banii pentru seniorii cu pensii mici.

Sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţurilor la energie este în valoare nominală de 1.400 lei, poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 şi este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, de 700 lei și se acordă începând cu luna septembrie 2023.

Sprijinul se poate folosi până la data de 27 decembrie 2023, pentru plata următoarelor servicii/produse: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguş, cărbune, păcură, peleţi, brichete, combustibili lichizi sau solizi şi orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuinţelor, conform news.ro.

Vouchere pentru alimente

Românii din categoriile vulnerabile primesc pe parcursul acestui an şase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde dar și  pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu.

Proiectul are ca scop contracararea scăderii standardului de viață și a grupurilor sociale vulnerabile, în ideea de a scădea riscul sărăciei la nivel național.

Citește și: Cât vor primi românii în plus la pensie din 1 ianuarie 2024. Cea mai mare creștere de după Revoluție

Voucherele de alimente în valoare de 250 de lei se taie pentru anumite categorii de români, chiar dacă aceştia sunt eligibili pentru a le primi, se arată în ordonanţa de urgenţă nr. 63 din 9 mai 2022.

Este vorba despre românii care părăsesc ţara, cei care primesc decizii de condamnare ori cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Bani de la stat pentru seniorii cu pensii mici

O anumită categorie de pensionari urmează să primească noi ajutoare de la stat. Românii cu pensii sub 1500 de lei, vor primi de la stat un ajutor în valoare de 500 de lei.

Cei cu pensii între 1501 și 2000 de lei vor beneficia de un ajutor de 400 de lei. Și cei cu pensii între 2001 și 3000 de lei vor primi un ajutor de 300 de lei.

În plus, cei cu pensii și venituri sub 1700 de lei, vor primi carduri sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te