Promisiunile Olguței Vasilescu: drumul expres Craiova–Pitești, gata în 2016. Lucrările nu au început

DE Alexandru Pop | Actualizat: 22.11.2018 - 18:08
Olguța Vasilescu nu respectă promisiunile. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Argumentul PSD pentru numirea Lia Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor a fost faptul că știe să facă „mari proiecte”, cu referire la legea pensiilor și legea salarizării.

SHARE

Dar Lia Olguța Vasilescu a eșuat lamentabil într-un proiect care privește exact domeniul pe care ar fi trebuit să îl administreze inițial (transporturi). Aceasta a promis, pe vremea când era primar, că drumul expres Craiova – Pitești pentru 2016. În realitate, lucrările nu au început. 

Aprilie 2013: „Am avut emoţii că domnul Dragnea (ministrul Dezvoltării, pe atunci - n.r.) ar putea să tragă autostrada de sud pe la Alexandria. Desigur, şi aceea era bună pentru noi, însă mai importantă pentru noi este autostrada Piteşti-Craiova, pentru că ne leagă de un alt oraş important pentru industria de maşini… Eu cred că lucrările nu vor începe mai devreme de anul viitor (2014 n.red.) pentru că mai întâi trebuie să se facă exproprierile. Autostrada va costa 1,5 miliarde de euro", a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a declarat că lucrările vor dura doi ani.

Citește și Guvern Dăncilă II: un filolog la Transporturi, un agroturist la Economie, un economist la Apărare

Noiembrie 2013: „În ceea ce privește drumul expres Craiova — Pitești, acest proiect este la Ministerul Marilor Proiecte, domnul Șova ar trebui întrebat. Dar, din câte știu eu, anul viitor nu va fi niciun fel de problemă să înceapă construcția”, a mai afirmat primarul de atunci al Craiovei, Olguța Vasilescu. Care preciza că lucrările vor dura doi ani.

În realitate, lucrările la drumul expres Craiova – Pitești nu au început.

Octombrie 2018: Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat constructorii care vor proiecta şi executa tronsoanele 1 şi 2 ale drumului expres Craiova – Piteşti, aceştia fiind Tierra Scavi şi Asocierea SA&PE Construct.

Citește și Iohannis a refuzat numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -