Guvern Dăncilă II: un filolog la Transporturi, un agroturist la Economie, un economist la Apărare

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.11.2018 - 14:12
Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă s-au jucat din nou de-a guvernarea. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Miniștrii care au intrat în guvernul Dăncilă II nu au fost aleși după competențe. Mulți nu au studii care să le ofere expertiza necesară pentru a conduce ministerul respectiv.

SHARE

Lia Olguţa Vasilescu a fost desemnată minsitru al Transporturi, dar nu are niciun fel experiență sau studii în domeniu. Vasilescu a terminat Facultatea de Litere și Istorie a Facultății din Craiova. Ea a dobândit un doctorat în sociologie asupra cărora au existat suspiciuni de plagiat. Newsweek România a scris, în exclusivitate, că în bibliografia lucrării de doctorat, Vasilescu a menționat peste zece lucrări, care acoperă mai bine de o mie de pagini, în limbile engleză și fanceză. Olguța Vasilescu nu cunoaște aceste două limbi străine și a refuzat să ne explice cine i-a citit cărțile care nu au fost niciodată tarduse. Deși a fost parlamentar în mai multe rânduri, nu a făcut niciodată parte din Comisia de Transporturi. 

Citește și Remaniere. Aruncați din guvernele Grindeanu și Tudose, buni pentru executivul Dăncilă

Marius Budăi este noul Minisntru al Muncii, deși a terminat o facultate la 36 de ani. Nu este vorba de o facultate oarecare, ci de Facultatea de Management Financiar Contabil de la Universitatea Spiru Haret. Pentru această universitate s-a inventat termenul de „fabrică de diplome”. Budăi mai are un master la aceeași facultate și nicio specalizare în afara țări..

Niculae Bădălău a fost numit ministru al Economie, deși el ar fi trebuit să îi ia locul lui Petre Daea. Numirea lui Bădălău pare mai degrabă o recompensă oferită de Dragnea pentru că i-a trădat pe „puciști”. Bădălău a terminat Facultatea de Imbunătăţiri Funciare din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti și Facultatea de Inginerie şi Management Agroturistic din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. 

Gabriel Leș este noul ministru al Apărării, deși el are o licență în economie la Univrsitatea de Vest Timișoara. Are un master în management financiar la Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiş'' Arad, o universitate private la care unii profesorii au fost bănuiți că ar fi acordat diplome de licență în mod ilegal. Desigur, nu a putut rata Colegiul Național de Apărare 

Alexandru Petrescu a fost numit Ministrul Comunicaţiilor. Într-un stufos cv pe care l-a publicat pe când conducea Poșta Română, Petrescu nu menționează educația pe care a primit-o din mediul universitar. 

 Daniel Breaz, propus la Ministerul Culturii este matematician. Este profesor doctor la Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia și rector al acestei facultăți axată pe „educație” și nu pe „cercetare” potrivit clasificării universităților din 2011.

Bogdan Matei este ministrul Sporturilor. El este chiar profesor de sport. Din 2015 merge la Şcoala Doctorală din cadrul Universitaţii de Educaţie  Fizică  şi Sport.

Citește și Fifor joacă mână moartă în licitația de 1,6 miliarde de euro pentru corvete

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te