Noi proteste ale taximetriștilor împotriva Uber și Taxify. Ei amenință că vor „bloca Bucureștiul”

DE Mircea Marian | Actualizat: 21.03.2019 - 14:41
Protest al taximetriștilor Foto: Facebook

Sindicaliştii de la Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) vor protesta joi în faţa Guvernului, anunță un comunicat al COTAR.

SHARE

Sindicaliștii amenință că vor bloca Bucureștiul, dacă revendicările lor nu sunt aprobate prin ordonanță.

„Indiferent ce a anunţat Guvernul, în urma protestului organizat astăzi (miercuri, n.r.), noi vom ieşi în stradă mâine (joi, n.r.), cu cele 5.000 de maşini din toată ţara, pentru a arăta Guvernului că nu ne mai lăsăm păcăliţi. Aceeaşi promisiune ne-a mai stopat acţiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei "în mod repetat", cu trecerea activităţii de' rent a car' la Ministerul Transporturilor, nu renunţăm la programul de proteste anunţat", a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Potrivit comunicatului citat, coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei.

"Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vom bloca Bucureştiul cu autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară", a subliniat Vasile Ştefănescu.

La sfârşitul lunii februarie, COTAR a anunţat că amână protestele, în urma întâlnirii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, şi a decis să aştepte publicarea proiectului Legii taximetriei pe site-ul Ministerului Dezvoltării, conform promisiunilor primite.

Cuc: Vom da OUG, nu are nici o treabă cu Uber

Răzvan Cuc a declarat, miercuri seara, că a vorbit cu reprezentanţii COTAR, care au anunţat proteste în Piaţa Victoriei, şi i-a asigurat că în şedinţa următoare a Executivului va fi aprobată ordonanţa care elimină pirateria şi prelungeşte traseele interjudeţene.

"Am vorbit şi cu cei de la COTAR în seara asta şi le-am dat asigurări că ordonanţa pe care am promis-o în urmă cu două săptămâni împreună cu domnul viceprim ministru Suciu va intra în şedinţa următoare de Guvern, privind prelungirea traseelor interjudeţene, privind eliminarea sintagmei ca să combatem pirateria", a menţionat Cuc.

Întrebat despre Uber, ministrul a afirmat că această ordonanţă nu va afecta în niciun fel activitatea acestui transportator.

"Nu are nicio treabă cu Uber. Uber îşi vede de treaba lui, nu am nimic împotriva lui. Se creează tot felul de lucruri paralele şi deviem de la subiectul iniţial. Noi mergem pe ce am spus. Nu mergem să sancţionăm Uber sau să restricţionăm în vreun fel vreo companie. Cât timp este reglementat un domeniu, toată lumea trebuie să meargă după reguli", a subliniat oficialul.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -