EXCLUSIV Nicu Marcu: Instanța confirmă decizia ASF - City Insurance nu și-a respectat clienții

DE Alexandru Pop | Actualizat: 09.02.2022 - 17:35
Nicu Marcu, președintele ASF. Sursa Foto: ASF

Justiția confirmă corectitudinea deciziei ASF de retragere a autorizării de funcționare a asiguratorului City Insurance luată după o intensă activitate de control. City Insurance nu a respectat reglementările și consumatorii, a declarat Nicu Marcu, președintele ASF  

SHARE

  “Nu comentez acțiuni ale altor autorități ale statului sau ale instanțelor judecătorești. Instanța  a luat o hotărâre care are semnificația de a confirma corectitudinea deciziei de retragere a autorizației de funcționare a companiei City Insurance luată de Autoritatea de Supraveghere Financiară la finalul unei îndelungi și asidue activități de control”, a declarat Nicu Marcu, președintele ASF, pentru Newsweek.

”Eu am anunțat în repetate rânduri că Autoritatea  acționează fără milă în privința celor care încalcă legile, în particular în cazul acestei companii care a încălcat reglementările și nu și-a respectat consumatorii. Subliniez că actiunea de control desfăurată de Autoritate la City a fost de dificilă, dar am depus multe eforturi pentru a obține dovezile care au fundamentat toate deciziile luate de Consiliul ASF în privința City Insurance”, a adăugat președintele arbitrului pieței financiare nebancare românești.

”Prin retragerea autorizației de funcționare  a acestui asigurator ASF a acționat pentru readucerea echilibrului într-o piață a RCA în care practicile nelegale au produs dezechilibre semnificative. Vă spun aici încă o dată, așa cum am declarat de multe ori de la numirea mea în funcția de Președinte al ASF, că vreau să asigurăm respectarea legii de către toate companiile din toate piețele pe care le supraveghează ASF, ” a concluzionat Marcu.  

Citește și: Cele șase zile care au îngropat City Insurance

Tribunalul București a admis cererea Autorității de Supraveghere Financiară şi a dispus  deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asihurare-Reasigurare City Insurance SA. Judecătorii tribunalului au numit lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Cluj SPRL, care, potrivit instanței, ”va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 258 lit. l) din Legea nr. 85/2014, cu o remunerație de 10.000 lei din averea debitorului”. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.