Guvernul a făcut rost de bani pentru creșterea pensiilor cu 40%. Căror români li se va dubla pensia?

DE Alin Crișan | Actualizat: 02.12.2023 - 11:26
Guvernul a făcut rost de bani pentru creștere pensiilor cu 40%. Căror români li se va dubla pensia ? - Foto: Pexels/ Imagine cu caracter ilustrativ

Guvernul a făcut rost de bani pentru creștere pensiilor cu 40%. Ministrul Muncii a anunțat căror români li se va dubla pensia.

SHARE

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că Guvernul are bani de pensii, iar pensionarii nu trebuie să își facă griji. 

„Noi am făcut o lege bună, sustenabilă. Impactul bugetar suplimentar este de 0,6%, se lucrează la Legea bugetului în acest moment, iar în anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării.â

Guvernul a făcut rost de bani pentru creștere pensiilor cu 40%

Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii! (...)

Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi a pensiilor care va genera creşterea pensiilor pentru toţi români", a spus Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii spune că nu sunt luate în calcul noi creşteri de impozite în 2024

"Nu se iau în calcul creşteri de impozite (...), trebuie să ştiţi că este o chestiune care ţine de prioritizarea cheltuielilor publice pe care Guvernul le are.

Pe de altă parte, Guvernul vine la pachet cu alte reforme. Unele dintre acestea ţin de partea de fiscalitate fiindcă este important ca în România să scadă evaziunea fiscală şi să crească colectarea, astfel încât să avem mai mulţi bani la buget, inclusiv pentru a finanţa cheltuielile care ţin de pensiile românilor", a mai spus ministrul.

Creșterea medie a pensiilor e de 40%

Ministrul Muncii a declarat că pensiile unor români vor crește și cu 40%.

„Poate vor fi pensii care vor creşte cu 1%, poate vor fi pensii care vor creşte cu 80%, dar calculele noastre arată că vom avea o creştere medie a pensiilor de 40%”, a declarat ministrul Muncii.

Newsweek România a scris că nu există o creștere uniformă a pensiilor la recalculare. Există pensionari care nu vor primi niciun leu la pensie. Se pare că ar fi vorba de 2.000.000 de pensionari, după cum a lăsat să se înțeleagă șeful Casei de Pensii.

Vezi linkul de mai jos. El a spus că pensionarii care la recalculare vor avea pensii micșorate își vor păstra pensia actuală.

Vezi imaginea de mai jos:

Citește și: 2.000.000 pensionari nu primesc bani în plus la pensie la recalculare. Cine sunt? Care e explicația? 

Există și pensionari fericiți

Newsweek a dat și o serie de exemple de pensionari care vor primi o pensie cu peste 100% mai mare. Spre exemplu, un pensionar care a muncit 40 de ani din care 5 în condiții grele va avea o creștere a pensiei de la 1.700 lei la 3.800 lei. Detalii mai jos:

Citește și: 2.100 lei, creșterea pensiei pentru un pensionar la recalculare. Câți ani a muncit și în ce domeniu?

Un alt exemplu este al unui pensionar care va avea o cerștere de 110%. Vezi link mai jos:

Citeștește și: Cine sunt românii care beneficiază de o creștere de 110% la pensie. Se știe pe ce salariu au muncit

Deși nu e o regulă, pensii și de 100% vor avea românii care muncit mulți ani (35-40 de ani) și care vor obține puncte bonus. Detalii despre calculul pensiei de la 1 septe,briei 2024 mai jos:

Citește și: Top 10 schimbări din legea pensiilor: Formula de calcul, stagiul de cotizare, procentul de creștere

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te