Fabrica de anvelope Continental Timișoara a echipat circa 75 de milioane de mașini în 25 de ani

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 17.10.2023 - 14:25
Fabrica de anvelope Continental Timișoara a echipat circa 75 de milioane de mașini în 25 de ani - Foto: Continental
Fabrica de anvelope Continental Timișoara a echipat circa 75 de milioane de mașini în 25 de ani - Foto: Continental

Fabrica de anvelope Continental Timișoara, una dintre cele mai mari facilități din Europa a grupului german, a produs 300 de milioane de cauciucuri în cei 25 de ani de existență, echipând astfel circa 75 de milioane de mașini din întreaga lume.

SHARE

Continental sărbătorește 25 de ani de la înființarea fabricii de anvelope din Timișoara în 2023 și a marcat producerea anvelopei cu numărul 300 de milioane.

În cei 25 de ani de activitate, Continental a investit peste 600 de milioane de euro și a angajat peste 2.700 de persoane în fabrica sa de anvelope din Timișoara, una din cele mai mari din Europa a grupului, și unul dintre principalii contribuitori economici din regiune.

„Cu cele 300 de milioane de anvelope produse la Timișoara am echipat echivalentul a aproximativ 75 de milioane de mașini din întreaga lume cu anvelope sigure și de calitate premium. Sunt foarte mândru de întreaga noastră echipă și aș dori să îi felicit pe toți cei implicați pentru această mare realizare", a declarat Matthieu Turlure, directorul fabricii de anvelope Continental Timișoara.

Citește și: VIDEO Automecanica Mediaș a prezentat primul autobuz electric la Busworld. Se apucă și de un tramvai

„Călătoria noastră, care se întinde pe parcursul a 25 de ani, ne-a transformat dintr-o fabrică abia construită într-una dintre cele mai mari fabrici de producție de anvelope ale Continental. Suntem mândri să ne scriem povestea de succes în Timișoara și să jucăm un rol vital în creșterea și succesul orașului”, a explicat Turlure. 

Ce cauciucuri produce fabrica de anvelope Continental Timișoara

Fabrica de anvelope Continental Timișoara este specializată în producția unei game largi de anvelope atât pentru echipare originală cât și pentru piața de înlocuire, inclusiv anvelope de ultra-înaltă performanță și anvelope pentru vehicule utilitare ușoare, cu dimensiuni cuprinse între 13 și 20 de inch.

Având în vedere direcția strategică a Continental de a construi toate anvelopele sale cu materiale 100% sustenabile până cel târziu în 2050 și de a le produce fără emisii de dioxid de carbon, fabrica din Timișoara vizează, de asemenea, o producție mai sustenabilă.

Citește și: FOTO Dacia D33, modelul desenat de un designer BMW, cu motor de Hyundai, care s-a pierdut în sertare

Producătorul de anvelope premium a investit până în prezent aproape 16 milioane de euro în proiecte sustenabile, pentru a reduce impactul fabricii asupra mediului înconjurător.

Aceste investiții cuprind, de exemplu, extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, care elimină în mod eficient compușii organici volatili prin oxidare la temperaturi ridicate.

În plus, compania utilizează un sistem suplimentar de tratare a mirosului, denumit „Oxidare non-termică - Tehnologie cu plasmă rece (oxigen activ)", care utilizează curenți alternativi pentru a genera un câmp de plasmă care descompune moleculele de oxigen și apă, neutralizând astfel moleculele de miros formate în timpul vulcanizării anvelopelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te