Coaliția pentru Dezvoltarea României, îngrijorată de majorarea nesustenabilă a pensiilor

DE Valentin Mirică | Actualizat: 24.08.2020 - 14:54
Coaliția pentru Dezvoltarea României la Guvern, în 2016

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) lansează un apel la responsabilitate către Guvern şi Parlament în gestionarea provocărilor în generate de criza sanitară şi economică şi precizează că sănătatea economică depinde de prudenţa şi eficienţa în cheltuirea banilor publici.

SHARE

"Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) lansează un apel la responsabilitate către Guvernul şi Parlamentul României în gestionarea provocărilor în creştere generate de criza sanitară şi economică pe care ţara noastră o traversează şi semnalează că sănătatea economică a României depinde de prudenţa şi eficienţa în cheltuirea banilor publici şi de o politică bugetară care să prioritizeze investiţiile cu efect multiplicator în economie", arată CDR într-un comunicat citat de news.ro.

CDR reiterează aceste principii în contextul apropiatelor alegeri locale şi parlamentare, pentru a atrage agenţia asupra riscului de adâncire a deficitului bugetar prin măsuri populiste, luate din raţiuni electorale.

"În condiţiile încetinirii economice globale şi contracţiei economiei interne previzibile încă din prima jumătate a acestui an, mediul de afaceri este profund îngrijorat de lipsa de sustenabilitate a creşterii cheltuielilor pentru pensii sau pentru alte categorii de cheltuieli care nu au asigurată o sursă de finanţare. În acelaşi timp, CDR reiterează urgenţa reformelor care vor rezulta în eficientizarea cheltuielilor bugetare, inclusiv reforma  administraţiei publice, în sensul eficientizării serviciilor publice, optimizării numărului de angajaţi şi profesionalizării funcţionarilor", mai arată CDR.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) este o iniţiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Ȋntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.