Un oraș din România este considerat de străini cea mai bună opțiune pentru city break. Ce-i atrage

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.04.2024 - 20:44
Casa Bruck Timișoara Foto: urlaub-in-rumänien.de - rol ilustrativ
Tunelul dragostei din Timișoara Foto: urlaub-in-rumänien.de

”City break-ul fermecător și ieftin al Europei de care nu mulți britanici au auzit”, este caracterizarea făcută Timișoarei de o publicație britanică. Este amintit fapturl că orașul a fost Capitală Culturală Europeană în 2023 și că este considerat Mica Vienă.

SHARE

Presa străină vorbește din nou despre Timișoara, orașul care în 2023 a fost desemnat drept cea mai ieftină destinație turistică din Europa. 

În descriere se vorbește despre asemănarea cu Viena, capitala Austriei, însă cu prețuri mult mai accesibile ca acolo. 

Ce oraș din România este considerat de străini cea mai bună opțiune pentru city break? Ce-i atrage

Ai vizitat Barcelona , ​​Paris și Amsterdam? Dacă sunteți în căutarea unei noi destinații de vacanță, există un oraș minunat în România care ar putea fi locul potrivit, se arată în articolul din publicația britanică.

Timișoara este al treilea oraș ca mărime al României și probabil cel mai frumos. Situat în vestul țării, este o opțiune fantastică pentru un city break la prețuri accesibile.

Citește și: Cimitirul Eroilor din Timișoara a ajuns groapă de gunoi. Autoritățile au dat amenzi pe banda rulantă

Este descrisă adesea drept „Mica Vienă” a Europei. Clădirile elegante ale Timișoarei seamănă cu cele capitala Austriei, dar britanicii vor putea savura cafeaua este mult mai ieftin în orașul românesc.

Orașul a fost Capitală Culturală Europeană în 2023 și calendarul său este plin de muzică, artă și teatru.

Și mai bine, britanicii pot lua zboruri directe către Timișoara pentru mai puțin de 100 de lire sterline dus-întors cu Wizz Air , iar cazarea este, de asemenea, o afacere.

Începeți-vă vizita în Piața Victoriei, principalul punct de întâlnire al orașului. Ocupă un loc special în istoria României, fiind locul unde Timișoara a fost declarată primul oraș liber de comunism în 1989.

În timp ce sunteți acolo, intrați la Opera Națională Română sau la Catedrala Mitropolitană, cea mai mare Biserică Ortodoxă istorică din România.

Revoluția României din 1989 a început la Timișoara și drumul dificil către independență este documentat la muzeul Memorialul Revoluției.

Citește și: Ce oraș din România este cea mai ieftină destinație turistică din Europa. Ce i-a atras pe străini

Timișoara este cunoscută drept „Orașul Florilor” și există o mulțime de spații verzi pentru a vă relaxa. Vizitați Parcul Rozelor pentru a vă așeza lângă Canalul Bega.

Tunelul dragostei din Timișoara Foto: urlaub-in-rumänien.de

 

Parcul Botanic al orașului este iluminat seara, perfect pentru o plimbare înainte de cină. Dacă doriți să gustați niște preparate din bucătăria locală, nu ratați sarmale, un rulou de varză.

Timișoara a fost locul primei fabrici de bere din România, iar orașul are o mulțime de beri artizanale locale de gustat.

Booking.com are camere cu doar 25 de lire sterline de persoană pe noapte în Timișoara, în timp ce mesele pot fi găsite la sub 10 de lire sterline.

Căutați un chilipir european la plajă? Consultați recomandarea lui Simon Calder pentru un loc de vacanță subestimat.

Ai nevoie de un zbor ieftin? Aflați care destinații sunt cele mai ieftine pentru a zbura în luna mai pentru o vacanță de primăvară de ultim moment, scriu britanicii de la express.co.uk despre Timișoara.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te