Cât te costă să mergi la mare de 1 Mai? Cât este cazarea în România și Bulgaria?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.04.2024 - 18:46
Românii merg la mare de 1 Mai Foto: Booking.com - rol ilustrativ
Vama Veche
Nisipurile de aur

De ani buni, românii merg de 1 Mai la mare. Dacă vremea permite acest lucru, probabil vor petrece și anul acesta 2 zile pe litoral. Deja rezervările la hotelurile din stațiuni sunt făcute. Unele unități de cazare au avut și promoții. După această dată, prețurile cresc.

SHARE

Românii au o tradiție în ultimii zeci de ani să meargă la mare de 1 Mai. Distracția e la cote maxime fie că este vreme bună sau rea. 

Încă se mai pot face rezervări la hotelurile din stațiuni. Prețurile nu sunt foarte scumpe însă oferta de camere disponibile este limitată. 

Polii distracției de 1 Mai sunt stațiunile Mamaia și Vama Veche, însă mulți români trec granița în Bulgaria. 

Cât de costă să mergi la mare de 1 Mai? Cât este cazarea în România și Bulgaria?

Newsweek a căutat ofertele la hoteluri în mai multe stațiuni de pe litoralul românesc și bulgăresc. 

Am ales varianta de cazare pentru doi adulți în cameră dublă, pentru două nopți. Adică am ales check-in pe 1 mai și check-out pe 3 mai. 

Citește și: Radiografia vacanțelor pe Litoral: Preț mediu de 2.500 lei pe nici 5 nopți. 25%, plătite cu vouchere

Iată ce am găsit:

Mamaia: Hotel Zenith, de 4 stele la 50 de metri de plajă, în centrul stațiunii Mamaia, o noapte costă 197 de dolari (894 de lei) pentru două nopți de cazare o cameră cu pat dublu mare și mic dejun inclus.

Dacă doriți o cazare mai ieftină puteți alege Hotel Doina, de 3 stele aproape de malul mării, cu doar 95 de dolari (434 de lei) pentru două nopți de cazare. Camera are un pat dublu mare dar nu este dotată cu aer condiționat. 

Iar la Hotel Aurora, de 2 stele, situat la aproximativ 100 de metri de plajă, prețul pentru două nopți de 1 mai, este de 88 de dolari adică 400 de lei. 

Pentru condiții de lux, prețurile sunt mai mari. Pentru un apartament la malul mării, în Monaco Summerland, cotat la 4 stele, prețul pe două noți urcă la 1.330 de dolari pentru un apartament cu living și un dormitor. Iar pentru un apartament cu două dormitoare, prețul pentru două nopți, de 1 mai, este de 2.335 de dolari.

Vama Veche Foto: trecator.ro

În celelalte stațiuni, prețul este mai mic.

În Eforie Nord, O cameră cu pat dublu la Hotel Grand, de trei stele, aflat la 450 de metri de plajă, este de 123 de dolari pentru două nopți, iar Hotel Miraje Medspa de 4 stele, aflat la 150 de metri de plajă camera este de 400 de dolari pentru două nopți.

 La Constanța camera cu pat mare costă 97 de dolari pentru două nopți la Hotel Cora, cotat la două stele, aflat chiar pe malul mării.

Însă la Ramada, aflat la 450 de metri de plajă, cazarea costă 257 de dolari.

La 2 Mai, cazarea la particulari costă între 82 de dolari două nopți și 444 de dolari.

Citește și: Vacanța pe litoral, în extrasezon, mai scumpă ca în Grecia sau Turcia. 120€/ noapte la Mamaia

La Vama Veche puteți alege între camping și pensiune. În prima variantă, două nopți de cazare costă între 50 și 60 de dolari, iar la hotel, sau vilă prețul pe cameră dublă pentru două nopți este de peste 350 de dolari.

 Cât plătești pentru 1 Mai în Bulgaria

Însă, românii aleg de multe ori să sărbătorească 1 Mai pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Ei spun că au condiții mai bune, la prețuri egale cu cele din România.

Astfel, pentru 2 nopți la International Hotel Casino & Tower Suites, de 4 stele, la Nisipurile de Aur, costul unei camere este de 280 de dolari (1.272 de lei) cu mic dejun inclus.

La BSA Holiday Park Hotel aflat la 400 de metri de plajă camera pentru 2 adulți și un copil pentru 2 nopți este de 149 de dolari (677 lei)– All inclusive 

Dacă doriți să vă cazați la hotel de 5 stele pe malul mării, o cameră sau twin Delux cu vedere la mare și acces gratuit pe plajă pentru doi adulți în perioada 1-3 mai este de 447 de dolari (2.031 lei). Este all inclusive.

Citește și: Turismul românesc se bazează pe voucherele bugetarilor. ANAT: Încasări cu 50% mai mici, fără ele

Nisipurile de aur Foto: soleato.com

În Sunny Beach, o camera la hotelul Palace de 3 stele de pe malul mării prestul este 150 de dolari (680 de lei)

Iar la un hotel de 5 stele, ultra all inclusive, Helena Park, aflat pe malul mării, prețul pentru două nopți de cazare este de 248 de dolari (1127 de lei).

Însă pe lângă cazare, în cazul în care nu alegeți pentru all inclusive, trebuie să luați în calcul și mâncarea pentru perioada respectivă. Multe hoteluri oferă mic dejun în prețul cazării. Apoi puteți face aprovizionarea de la supermarketuri pentru că sunt astfel de facilități în stațiuni. 

Puteți, de asemenea, să optați și pentru masa la restaurant însă este mai scump.

În cazul în care doriți să petreceți 1 Mai în Bulgaria, luați în calcul și costurile cu transportul. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te