Carlsberg îşi vinde afacerile din Rusia, Preţul tranzacţiei nu este cunoscut însă public

DE Florin Budescu | Actualizat: 26.06.2023 - 11:30
Carlsberg îşi vinde afacerile din Rusia - Foto: PXFuel

Producătorul danez de bere Carlsberg a semnat un acord, pentru a-şi vinde afacerile din Rusia, dar nu a precizat cumpărătorul business-urilor sau preţul convenit pentru tranzacţie, care face obiectul unei revizuiri ample de reglementare, de către Moscova.

SHARE

Carlsberg, producătorul de bere occidental cu expunerea cea mai mare în Rusia, a declarat anul trecut că se aşteaptă la o reducere a valorii activelor sale cu aproximativ 9,9 miliarde de coroane daneze (1,45 miliarde de dolari).

Carlsberg îşi vinde afacerile din Rusia

Totul - în urma vânzării afacerii ruse, care a venit ca rezultat direct al invaziei Ucrainei. Acordul de vânzare nu va afecta aşteptările Carlsberg privind câştigurile pentru 2023, a spus compania, într-un comunicat de la sfârşitul săptămânii trecute.

Semnarea unui acord de vânzare a afacerii din Rusia este o etapă foarte importantă în procesul extrem de complex de separare şi vânzare”, a declarat CEO-ul Carlsberg, Cees 't Hart, în comunicat.

”Deşi a fost un proces amplu, a fost important pentru noi să ajungem la cea mai bună soluţie posibilă pentru toate părţile interesate, inclusiv pentru cei peste 8.000 de angajaţi din Rusia”, a adăugat el.

Citeşte şi: Penurie de componente la Avtovaz. Producătorul rus anunţă că trimite salariaţii în vacanţe de vară

Carlsberg a declarat în martie a acestui an că se aşteaptă să anunţe vânzarea afacerii ruseşti până în iunie şi a spus, de asemenea, că vrea să îşi asigure o opţiune de răscumpărare a afacerii ruseşti în viitor.

Un purtător de cuvânt al Carlsberg a refuzat să detalieze identitatea cumpărătorului, invocând procesul de aprobare în desfăşurare a dezinvestirii companiei de către autorităţile ruse.

”Nu este sigur dacă vor primi o aprobare şi, dacă o vor obţine, este greu de ştiut când, deoarece autorităţile ruse sunt greu de anticipat”, a declarat pentru Reuters analistul Sydbank Mikkel Emil Jensen, conform News.ro.

Citeşte şi: Rețeaua "Gustos și atât", imitația rusească după McDonald's, nu mai are cartofi până la toamnă

Jensen a spus că Carlsberg ar fi dezvăluit preţul de vânzare dacă şi-ar fi schimbat previziunile acum, motiv pentru care compania va aştepta până când va obţine aprobarea deplină din partea autorităţilor ruse înainte de a modifica estimările.

Producătorul de bere a generat în 2021 10% din veniturile sale în Rusia, înainte de a exclude ţara de pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, în 2022.

Companiile occidentale rămase în Rusia s-au confruntat cu o ieşire dificilă din ţară, deoarece a devenit dificil de navigat prin noile reglementări.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te