VIDEO 893.000.000 € costă autostrada din care două loturi ar urma să fie gata toamna aceasta

DE Florin Budescu | Actualizat: 23.08.2024 - 09:41

VIDEO 893.000.000 € costă autostrada din care două loturi ar urma să fie gata toamna aceasta. Lucrările la loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești - Buzău ar urma să fie finalizate toamna aceasta.

SHARE

VIDEO 893.000.000 € costă autostrada din care două loturi ar urma să fie gata toamna aceasta. Lucrările la loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești - Buzău ar urma să fie finalizate toamna aceasta, până în noiembrie, conform celor mai recente estimări ale oficialilor de la Drumuri.

Dintre cei doi constructori, cel de pe lotul 1, Dumbrava Mizil, ar avea șanse mai mari să câștige cursa inaugurărilor.

VIDEO 893.000.000 € costă autostrada din care două loturi ar urma să fie gata toamna aceasta

„Aș zice că Pizzarotti – Retter (termină primii – n.r.)”, crede Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR. Estimarea sa se bazează pe ritmul de lucru susținut al constructorului Retter, ce a lucrat inclusiv noaptea, la nodul cu Autostrada București – Ploiești (A3).

De altfel, lucrările la pasajul principal al nodului au necesitat chiar închiderea temporară a A3, pe tronsonul București – Ploiești.

În plus, pe lotul 2, Mizil – Pietroasele, unde lucrează asocierea româno–bulgară Coni – Trace, ar fi fost niște probleme de întocmire a facturilor în limba română, din partea părții bulgare.

Citeşte şi: Am prins-o și pe asta: amânare a amânării, pe Autostrada A8

Pe de altă parte, diferența dintre inaugurări nu va fi una prea mare, ci de până la câteva săptămâni, a subliniat reprezentantul CNAIR.

Unii pasionați de infrastructură mizează tot pe constructorul lotului 1, să câștige cursa inaugurărilor pe A7 Ploiești – Buzău.

„Dacă este să mă iau după activitatea din șantier, cred că Pizzarotti – Retter”, a estimat Răducu Popa, care monitorizează constant lucrările la A7.

Popa a preconizat că ambele loturi nu vor fi finalizate mai devreme de luna noiembrie sau chiar decembrie 2024.

Citeşte şi: Autostrada Transilvania, abandonată de Umbrărescu cu complicitatea CNAIR. 40 km, întârziați 3 ani

Luna aceasta, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că, dintre primele două loturi de pe Ploiești - Buzău, lotul 2 Mizil – Pietroasele este undeva la 88% – 89%, iar lotul 1 Dumbrava – Mizil e la 80%.

„Șase loturi vor fi date în circulație, în mod sigur, anul acesta: cele două, de la Ploiești la Buzău, şi cele patru de pe tronsonul Buzău – Focșani. Jumătate dintr-un lot, între Focșani și Bacău, cel care ocolește Adjudul, este gata într-o proporție foarte mare”, a continuat șeful Transporturilor.

El a subliniat că, din punct de vedere contractual, doar patru loturi trebuiau să fie finalizate anul acesta: loturile 1 și 2, din Ploiești, până la Buzău, și loturile 1 și 4, dintre Buzău şi Focșani.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te