Povestea Mălina Lazăr, tânăra actriță premaită de UNITER: „Eu am crescut în teatru”

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.05.2024 - 21:35
Povestea Mălina Lazăr, tânăra actriță premaită de UNITER: „Eu am crescut în teatru” - Foto: Ziarul de Iași

Povestea Mălina Lazăr, tânăra actriță premaită de UNITER. Contrar faptului că tânăra a crescut în teatru, nu s-a gândit niciodată că va face o carieră din actorie.

SHARE

Alături de Oltița Cîntec, directoarea de la Teatrul Luceafărul, premiată pentru critică de teatru, Teatrului Național Iași i-au fost acordate nu mai puțin de trei premii UNITER, alaltăseară, în cadrul galei care a avut loc la Naționalul din București, fiind o performanță remarcabilă a ultimilor ani.

Povestea Mălina Lazăr, tânăra actriță premaită de UNITER: „Eu am crescut în teatru”

Iar unul dintre acestea, Premiul „Cea mai bună actriță în rol secundar”, a revenit unei tinere actrițe a instituției: Mălina Lazăr. Ziarul de Iași a vorbit cu aceasta despre carieră și despre bucuria ei.

Premiul intitulat „Cel mai bun spectacol”, considerat cel mai «greu» premiu UNITER, a revenit producției „Antologia dispariției”, după proză feminină contemporană de Ștefania Mihalache, Anca Vieru, Lorina Bălteanu, Ruxandra Burcescu, Lavinica Mitu, Simona Popescu; scenariul, regia, universul sonor, filmările aparținând regizorului Radu Afrim. Spectacolul „Antologia dispariției”, cel de-al nouălea proiect al lui Radu Afrim la Naționalul ieșean, a avut premiera în această toamnă, pe 9 noiembrie, la Teatru.

Din echipa proiectului amintim: Cosmin Florea (scenografie), Alice Veliche (coregrafie), Diana Roman (pregătire și aranjament muzical), Anamaria Rusu (asistent regie), Mihai Nistor (video) și Cristian Niculescu (light-design). Pe scenă, douăzeci de actori și colaboratori ai Teatrului Național Iași: Ada Lupu, Pușa Darie, Ionuț Cornilă, Livia Iorga, Diana Roman, Mălina Lazăr, Horia Veriveș, Daniel Busuioc, Răzvan Conțu, Andrei Grigore Sava, Cosmin Maxim, Dumitru Năstrușnicu, Georgeta Burdujan, Diana Vieru, Octavian Păun, Luca Gumeni, Anamaria Rusu, Andreea Stratulă, Marian Stavarachi,  Ioana Aciobăniței.

Mălina Lazăr a primit Premiul ,,Cea mai bună actriță în rol secundar”

Tot la Naționalul ieșean a venit și un alt premiu, pe cât de meritat pe atât de surprinzător. Tânăra actriță a Teatrului Național Mălina Lazăr, fiica mai cunoscutului regizor ieșean Ovidiu Lazăr,  a primit Premiul „Cea mai bună actriță în rol secundar” pentru rolurile „Copil”, ,,Fetiță”, ,,Ileana”, ,,Sabina”, ,,Daisy Johnson”, și  ,,Nina copil” din spectacolul „Antologia dispariţiei”. Un rol multiplu, pe cât de dificil pe atât de magistral interpretat de Mălina.

Contactată de reporterii ,,Ziarul de Iași”,  ,,mezina” instituției de cultură a declarat că nu se aștepta să primească această distincție. ,,Ea sunt mezina din partea feminină a trupei. Nu pot să zic că mă așteptam să câștig premiul, drept dovadă și la gală am fost copleșită de niște emoții greu de explicat… A fost o tensiune interioară foarte puternică. Nu mă așteptam, dar a venit ca o bucurie și ca o onoare”, ne-a declarat Mălina Lazăr.

Pentru aceasta, premiul înseamnă recunoașterea muncii pe care depune bucurie în fiecare zi la teatru. ,,E un premiu foarte important, în primul rând pentru că e un spectacol la care am lucrat cu mare drag, un spectacol greu, pentru care a meritat toată munca. Mă bucur în primul rând foarte mult pentru că Teatrul Național din Iași a avut trei nominalizări, și a câștigat trei premii, deci simt o mândrie aparte pentru oraș și Teatrul Național. Mă ambiționează și mai mult să mă joc și să exploatez la maxim fiecare rol”, a menționat aceasta.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te