VIDEO Chernobyl, printre filmele premiate la Globurile de Aur 2020. Lista câștigătorilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.01.2020 - 08:59

„1917”, al lui Sam Mendes, și „Once Upon a Time ... in Hollywood”, al lui Quentin Tarantino, au fost lungmetrajele câștigătoare la cea de-a 77-a ediție a Globurilor de Aur. Miniseria „Chernobyl” și serialele „Succession” și „Fleabag” au fost, de asemenea, premiate.

SHARE

„1917” s-a impus la două categorii principale: cel mai bun regizor şi cel mai bun film - dramă. „Once Upon a Time... in Hollywood” a câştigat trofee la categoriile musical/ comedie, scenariu (Quentin Tarantino) şi actor în rol secundar (Brad Pitt). Pentru interpretarea rolurilor principale au fost premiaţi Joaquin Phoenix („Joker”), Taron Egerton („Rocketman”), Renée Zellweger („Judy”) şi Awkwafina („The Farewell”),potrivit news.ro

Serialele „Succession” şi „Fleabag” au obţinut câte două trofee, la fel şi miniseria „Chernobyl”.

Actorul Tom Hanks a primit trofeul onorific „Cecil B. DeMille”, pentru contribuţia la cinematografie, iar realizatoarea şi producătoarea Ellen DeGeneres, trofeul „Carol Burnett”, pentru contribuţia adusă televiziunii.

Ricky Gervais, autorul celei mai de succes comedii britanice din toate timpurile, „The Office”, a revenit pentru a cincea oară în postura de gazdă a ceremoniei, vorbind, în discursul său, despre regizorul Martin Scorsese şi filmele cu supereroi, despre actriţa Felicity Huffman, care a fost anul trecut închisă câteva zile după ce a pledat „vinovat” în cazul „Varsity Blues”, dar și pe Leonardo DiCaprio.

„Multe celebrităţi în seara asta, aici. Vreau să spun, legende. Numai la masa asta: Al Pacino, Robert De Niro, Baby Yoda... A, e Joe Pesci! Te iubesc, omule. Nu mă elimina”, a fost una dintre glumele lui Gervais. El i-a îndemnat pe cei care urmau să câştige trofee să nu livreze discursuri politice: „Nu sunteţi în măsură să daţi lecţii publicului despre nimic. Nu ştiţi nimic despre lumea reală. Cei mai mulţi dintre voi aţi petrecut mai puţin timp în şcoală decât Greta Thunberg. Dacă veţi câştiga, acceptaţi micul premiu, mulţumiţi agentului şi dumnezeului vostru şi duceţi-vă dracu' ”, a spus Gervais. 

Phoebe Waller-Bridge, creatoarea şi starul serialului „Fleabag”, dublu premiat, i-a mulţumit şi lui Barack Obama pentru că a inclus show-ul Amazon între preferatele lui din anul 2019. Russell Crowe, câştigător absent de la gală, a transmis un mesaj privind dezastrul natural din Australia, subiect abordat şi de Laura Dern, precum şi de Ellen DeGeneres, care a vorbit şi despre influenţa pe care o are televiziunea asupra lumii. Patricia Arquette, premiată acum pentru a treia oară cu un Glob de Aur, l-a criticat pe preşedintele Donald Trump, a spus că America e pe picior de război şi i-a îndemnat pe concetăţeni să voteze, dar a adus în discuţie şi incendiile din Australia. Într-o prezentare făcută filmului „Jojo Rabbit”, actorul Sacha Baron Cohen l-a numit pe Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook, „naiv şi prost îndrumat”, şi nu l-a ocolit nici pe Trump, iar actriţa Michelle Williams a vorbit despre drepturile femeilor, pe care le-a îndemnat să voteze.

Brad Pitt i-a mulţumit partenerului din „Once Upon a Time...”, Leonardo DiCaprio, cu care a spus că ar fi împărţit pluta în „Titanic”, iar Taron Egerton, regizorului „Rocketman”, Dexter Fletcher, şi lui Elton John pentru „muzică, pentru că duce o viaţă mai puţin obişnuită şi pentru că eşti prietenul meu”. 

Gala Globurilor de Aur deschide, anual, sezonul premiilor la Hollywood. Premiile sunt acordate de Asociația Presei Străine de la Hollywood (HFPA). 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -