Viitorul e electric! Zeci de mii de pre-rezervări on-line în câteva zile, pentru Volkswagen-uri ID.3

DE Alexandru Pop | Actualizat: 23.05.2019 - 13:00

Volkswagen a dat startul fazei de pre-rezervare on-line pentru ediția specială ID.3 1ST pe 8 mai și, în nici două săptămâni, a fost rezervat mai mult de jumătate din volumul de 30.000 de mașini proiectat pentru această etapă, avansul fiind de numai 1.000 de euro.

SHARE

Constructorul german a alocat campaniei de pre-rezervare a primului model din noua familie 100% electrică ID, ID.3, 30.000 de unități de ID.3-uri 1ST, cu dotări extinse concepută, de nivel superior, și baterii de capacitate medie ce oferă o autonomie de până la 420 de kilometri (WLTP). Iar clienții au răspuns mai mult decât pozitiv pentru viitorul mobilității electrice, rezervând peste 15.000 de unități.

”Cei care doresc să fie printre primii care vor conduce un ID.3 nu ar trebui să mai aștepte prea mult până să se înregistreze. Numărul de pre-rezervări crește constant", a afirmat Jürgen Stackmann, Membru al Consiliului de Vânzări VW.

Modelul Volkswagen ID.3 a atras cel mai puternic interes din partea clienților din Germania, Norvegia, Olanda, Marea Britanie sau Suedia. Și în România, conform surselor Newsweek România, au fost pre-rezervate on-line câteva zeci de unități, contra unui depozit de 1.000 de euro.

Oficialii Volkswagen România estimează că vânzările de mașini electrice ale mărcii vor crește anul acesta pe piața locală până la un total de 400 de unități. Din 2020, o dată cu lansarea modelelor ID. este estimată o triplare a vânzărilor de mașini electrice, acestea ajungând la un volum de circa 1.200 de unități.

Trei versiuni VW ID.3 1ST

Modelele din ediția specială ID.3 1ST vor fi disponibile în patru culori și trei versiuni diferite. Fiecare versiune dispune de jante de dimensiuni mari și dotări extinse.

Versiunea de bază, ID. 3 1ST conține opțiunea de control vocal, plus sisteme de navigație proprii. ID.3 1ST Plus dispune și de un sistem de iluminare IQ. Light și design exterior și interior în două nuanțe. Iar versiunea ID.3 1ST Max are plafon de sticlă panoramic și inovații de tipul elementelor de realitate augmentată proiectate pe parbriz.

În plus, dincolo de pachetul de dotări complete, clienții care vor achiziționa o mașină din ediția specială ID.3 1ST vor beneficia de posibilitatea de a încărca mașina fără nici un cost în primul an, în limita a 2.000 kWh la toate punctele publice de reîncărcare conectate la aplicația Volkswagen We Charge, folosind rețeaua de încărcare rapidă pan-europeană IONITY.

Producția ID.3 1ST urmează să demareze, așa cum a fost plănuit, la sfârșitul anului 2019, iar primele vehicule vor fi livrate clienților la mijlocul anului 2020. Iar comenzile propriu-zise vor putea fi plasate de cei care au rezervat aceste modele în majoritatea țărilor din Europa în care marca este prezentă după Salonul Auto de la Frankfurt care are loc în intervalul 12-22 septembrie 2019.

Atunci, clienții vor putea plasa o comandă pentru versiunea dorită menționând distribuitorul pe care îl preferă. Până în luna aprilie a anului viitor clienții pot anula rezervarea fără costuri iar banii vor fi returnați. Rezervările sunt deschise în 29 de țări europene.

Citește și ... „Mașina electrică a poporului”: Volkswagen intră într-o nouă eră cu ID.3

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te