„Mașina electrică a poporului”: Volkswagen intră într-o nouă eră cu ID.3

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 12.05.2019 - 10:35

Dacă Beetle-ul, broscuța, a fost „mașina poporului” începând din 1938, acum, primul model Volkswagen de nouă generație, Volkswagen ID.3, are toate șansele să fie poreclit „mașina electrică a poporului”, cu un preț de pornire de 30.000 de euro.

SHARE

„Cu ID.3 lansăm un capitol major, de importanță strategică în istoria mărcii, după Beetle și Golf. Cu ID.3 facem modelele electrice accesibile pentru mobilitatea de masă. Inițial, vom electrica Europa cu ID.3, apoi alte regiuni cu modele din familia ID. lansate în viitor”, a declarat Jürgen Stackmann, Membru al Consiliului de Conducere a mărcii Volkswagen, responsabil Vânzări, Marketing și Post-Vânzare, la evenimentul de lansare din cadrul DRIVE Volkswagen Group Forum din Berlin.

Volkswagen ID.3 este un hatch de segment ”C”, construit pe platforma electrică modulară MEB a grupului, care are cam aceleași dimensiuni cu un Golf (4,25 metri lungime). Din cauza MEB, însă, ampatamentul mașinii este cu circa 20 de centimetri mai lung decât cel al Golf-ului, ceea ce face ca spațiul interior să fie apropiat de cel oferit de un Passat.

Când va ajunge în showroom-uri, Volkswagen ID.3 va fi disponibil cu trei versiuni de baterie, de 45 kWh, 58 kWh și 77 kWh, autonomia 100% electrică fiind cotată între 330 și 550 de kilometri.

Ediția specială de pre-lansare, ID.3 1ST, disponibilă acum pentru rezervări prin achitarea unui avans de 1.000 de euro (30.000 de unități la nivel global), este versiunea de mijloc, cu baterie de 58 kWh și autonomie de până la 420 de kilometri (WLTP) și beneficiază de dotări speciale. Producția ID.3 1ST va începe la sfârșitul anului 2019, iar primele vehicule ID.3 1ST vor fi livrate clienților în prima jumătate a anului 2020.

Modelele din ediția specială VW ID.3 1ST sunt fi disponibile în patru culori și trei versiuni diferite. Fiecare versiune dispune de jante de dimensiuni mari și dotări extinse. Versiunea de bază, ID. 3 1ST conține opțiunea de control vocal, plus sisteme de navigație proprii. ID.3 1ST Plus dispune și de un sistem de iluminare IQ. Light și design exterior și interior în două nuanțe. Versiunea ID.3 1ST Max are plafon de sticlă panoramic și inovații de tipul elementelor de realitate augmentată proiectate pe parbriz.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.