VIDEO „Bucurie” pentru posesorii de mașini electrice, de Crăciun: cozi la „pompă” de peste 3 ore

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.12.2022 - 15:44
Coadă la Tesla Supercherger / Foto: Profimedia

Planurile pentru mini-vacanța de Crăciun ale sute de posesori de mașini electrice, mai ales de modele Tesla, au fost complet distruse de Crăciun, în Marea Britanie. La stațiile de încărcare Tesla, „Supercharger”, s-au format cozi enorme, de peste 3 ore de așteptare.

SHARE

A fost haos de Crăciun la stațiile de încarcare pentru mașini electrice și mai ales la „Supercharger”-ele Tesla din Marea Britanie.

Cozi de zeci de de autovehicule Tesla așteptând la „pompă” au fost filmate, de exemplu, în Hertfordshire, Cumbria, Westmorland și Telford. Iar șoferii disperați au declarat că au fost nevoiți să stea peste 3 ore pentru a ajunge la priză, relatează dailymail.co.uk.

„Bucuria” de a sta la coadă la încărcare pentru a pleca în mini-vacanța de Crăciun trăită de posesorii de mașini electrice din UK are două explicații.

Citește și: Mașinile electrificate, de unică folosință? Unui Chevrolet Volt i s-a stricat bateria. Prețul șocant

În primul rând, autoritățile forțează adoptarea autovehiculelor electrice, dar infrastructura de încărcare este încă foarte departe de a putea răspunde cererii. Iar această problemă nu este doar în Marea Britanie, ci în majoritatea țărilor. 

În al doilea rând, de Crăciun, când milioane de britanici și-au făcut planuri de vacanță sau pentru a-și vizita familia și prietenii, în angajații din transportul feroviar din Marea Britanie au intrat în grevă. Prin urmare, conform autorităților, în traficul rutier obișnuit de Sărbători au intrat încă aproximativ 12 milioane de mașini, ai căror posesori, altfel, ar fi mers cu trenul.

Citește și: FOTO Energia, scumpă. Un șofer de Tesla a furat curent cu prelungitorul de la stâlpul de iluminat

De exemplu, în filmulețul de mai jos, circa 24 de posesori de mașini electrice Tesla au stat peste 3 ore, pe 25 decembrie, pentru a ajunge la o priză a unei stații „Supercherger” din localitatea South Mimms, Hertfordshire.

Iar membrii unui grup de Facebook numit „Tesla Owners Club UK” și-au exprimat frustrarea față de cozi. „Stau la Tebay de peste o oră. Mai am încă 15 minute de stat la coadă pentru a ajunge la un încărcător. Cu uşurinţă încă 2 ore de aşteptat - minimum”, a postat un membru. 

„Avem nevoie de mai multe stații de încărcare. Iubesc Tesla, dar această țară nu este la standarde dacă se vrea electricitate totală!”, a scris un altul. 

„Sunt proaspăt proprietar de Tesla și sunt foarte dezamăgit de autonomie. Nimeni nu mi-a spus că o încărcare de iarnă abia ajunge pentru jumătate autonomia promisă”, a comentat alt membru al „Tesla Owners Club UK”.

Pe Twitter, un posesor de Tesla din Westmorland, nord-vestul Angliei, s-a plâns că „aștept 2 ore și 30 de minute pentru o încărcare. Cea mai proastă călătorie ca șofer de Tesla de până acum”. 

Între 30 și 70 de mașini electrice „se bat” pe o priză rapidă în UK

La nivelul lunii februarie 2022, pe drumurile din Marea Britanie circulau deja 420.000 de mașini 100% electrice, potrivit Next Green Car, în timp ce existau 30.290 de puncte de încărcare, dintre care 5.494 stații rapide.

Și, bineînțeles, stațiile de încărcare rapidă pentru mașini electrice nu sunt distribuite uniform pe teritoriul țării. Astfel, în funcție de zonă, între 30 și 70 de mașini electrice „se bat” pe o priză rapidă în UK. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te