VIDEO Un șofer „Boss, de Boss” depășește coloana pe câmp. Ce sancțiune ar merita? În Cod nu există

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.08.2024 - 16:22
Un șofer „Boss, de Boss” depășește coloana pe câmp. Ce sancțiune ar merita? În Cod nu există - Foto: captură video
Un șofer „Boss, de Boss” depășește coloana pe câmp. Ce sancțiune ar merita? În Cod nu există - Foto: captură video

Tupeul unora nu are limite. Un șofer „Boss, de Boss” a fost surprins de o cameră de bord cum depășește coloana cu două roți pe câmp. Acesta ar putea fi sancționat pe baza imaginilor, dar în Codul Rutier nu scrie decât despre depășirea coloanei pe contrasens.

SHARE

Dacă unii șoferi români conduc de parcă drumul ar fi doar al lor, alții, „și mai inventivi”, pun stăpânire, se pare, și pe câmp, profitând de capacitățile off-road ale mașinilor lor. 

Un șofer „Boss, de Boss” depășește coloana pe câmp. Ce sancțiune ar merita? În Cod nu există

Aflat la volanul unu SUV Volkswagen Touareg, un șofer n-a mai avut răbdare să stea în coloană ca ceilalți participanți la trafic și, după ce a forțat să depășească pe stânga, a început să depășească pe dreapta, pe câmp. Întâi cu două roți, apoi, cu toate patru, după ce alt șofer a încercat să-i blocheze înaintarea. 

Citește și: VIDEO Un motociclist „croșetează” mașinile la semafor și se înfige într-una. Ce sancțiuni riscă

Imaginile, evident, au devent virale pe rețelele de socializare și dacă ar fi analizate de poliție în contextul noii modificări a Codului Rutier ce permite sancționarea șoferilor pe baza imaginilor filmate de terți, șoferul Touareg-ului ar putea fi sancționat.

Încadrarea faptei, însă, cam este o problemă. Autorii Codului Rutier n-au fost atât de „inventivi”. 

Potrivit Art. 120 din Codul Rutier, se interzice depăşirea vehiculelor pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.

Citește și: Șoferii, „polițiști de ocazie” în România. Amenzile, date și în baza imaginilor făcute cu telefonul

Iar conform Art. 101/3/g, de exemplu, cea mai drastică sancțiune este amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile. 

Dar, șoferul „Boss, de Boss” a depășit coloana cu Touareg-ul pe câmp, prin dreapta. Așadar, ar putea fi încadrat la condus agresiv, pentru că i-a șicanat pe ceilalți participanți la trafic. Adică, 4-5 puncte de amendă (660 - 825 lei) și, eventual, suspendarea permisului pentru 30 de zile. 

Reacțiile internauților la filmulețul cu depășirea șoferului „Boss, de Boss” sunt savuroase: 

- „Sifonari! A mers pe iarba cand puteati sa ii faceti loc pe asfalt. In plus parca ii blocheaza putin o Tesla, care in general circula sub vitvmax legala sa ajunga de la a la b. De multe ori va blocati pt ca nu stiti sa conduceti, pt ca nu sunteti concilianti.”

- „Alo, Politia autostrazi ce faceti dormiți?
Nu va sesizati sau pentru ,,bombardierul'' din imagine nu va dau voie sefii sa luați atitudine? Vreau sa va vad cât de vigilenti sunteti, ca altfel lanluat permise in oraș pentru orice neregulă sunteți foarte activi.”

- „Și dacă Omu a luat-o pe camp care prb voastră!! Ce va mananca în pl pe unii...”

- „Daca va duceți la poliție cu filmarea omul nu va mai conduce TUAREG ci Tu alerg pe jos  felicitări celui cu camera auto de bord că a pus și numărul la vedere oricum poliția urmăresc și ei postările de pe Facebook așa că oricum se autosesizează daca nu ați sesizat de dumneavoastră aceasta neregula in circulație .”

- „Tot cocalar. Ma intreb ,oare daca avea o coloana de TIR-uri mai era asa smecher?”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te