Schimbare la față și infuzie de tehnologie, pentru Mazda CX-3

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 25.09.2018 - 13:23

Din dorința de a păstra neștirbită atractivitatea SUV-ului său de segment B, Mazda a operat un facelift minor, dar de efect, CX-3-ului. Pe partea tehnică, principalele noutăți sunt un motor diesel de 1.8 litri/115 CP și compatibilitatea cu sistemele Apple CarPlay și Android Auto.

SHARE

Schimbările de design vizează în principal grila frontală, menită să confere mai multă sportivitate, jantele de 18 inch cu un design nou și montanții laterali care sunt colorați în nuanța negru piano. Pentru un plus de eleganță, pragurile laterale și partea de jos a spoilerului frontal au fost cromate. Iar, în spate, stopurile sunt de acum cu tehnologie LED.

Pasagerii CX-3-ului facelift beneficiază de tapițerie și materiale noi pe bord, pe panourile portierelor și la mânere. Frâna de parcare clasică a lăsat locul uneia acționate electric, iar consola centrală integrează și o cotieră, pentru mai mult confort. Pasagerii spate au la dispoziție, de asemenea, o cotieră centrală, în funcție de nivelul de echipare ales.

Sub capota SUV-ului Mazda CX-3 facelift, japonezii au montat în premieră noua motorizare diesel Skyactiv-D 1.8, care dezvoltă 115 cai putere și un cuplu maxim 270 Nm. Iar paleta de motorizări este completată de benzinarul Skyactiv-G de  2.0 litri, în două variante de putere: 121 CP și 150 CP. Toate motorizările respectă normele Euro 6d Temp și pot fi combinate cu o transmisie manuală sau automată, cu 6 rapoarte, și sistem de tracțiune integrală. Dinamica și manevrabilitate modelului au fost îmbunătățite și mai mult, mulțumită optimizării sistemului G-Vectoring Control, revizuirii suspensiei și a direcției electrice. 

Facelift-ul Mazdei CX-3 vine și cu un pachet extins de sisteme de siguranță i-Activsense, care include asistentul inteligent de frânare în oraș îmbunătățit, ce poate detecta pietonii și pe timp de noapte, opțiunea de auto-hold, care imobilizează vehiculul aflat în rampă și după ridicarea piciorului de pe pedala de frână și pilotul automat adaptiv actualizat, care poate acționa de la 0 km/h.

Prețul de bază pentru Mazda CX-3 G121 Emotion este de 15.390€, TVA inclusă. Cea mai ieftină versiune 4x4, G150 Revolution, costă 23.190€. Iar cel mai dotat CX-3, CD115 Revolution Top, cu transmisie automată, 4x4, și tapițerie din piele albă, ajunge la 28.690€. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -