Nu aveți 155.000 de euro pentru un Polestar 1? Volvo introduce trocul cu obiecte de artă

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 16.06.2021 - 11:26
Super-hybrid-ul Polestar 1 / Foto: Polestar
Polestar 1 / Foto: Polestar
Polestar 1 / Foto: Polestar

Sunteți un artist sau un colecționar de artă aflat în căutarea unei „bijuterii” pe patru roți, dar care nu dispune de lichidități? Volvo a găsit o soluție. A introdus, în premieră, în lumea auto trocul cu obiecte de artă pentru super-hybrid-ul exclusivist Polestar 1.

SHARE

Până acum câteva sute de ani, trocul, schimbul în natură, a constituit baza comerțului local și mondial. Iar forma sa modernă, barterul între firme, este la mare căutare și în zilele noastre. Mai mult, pe vremuri, majoritatea artiștilor făceau fel de fel de trocuri. De exemplu, se spune că Picasso obișnuia să-și plătească adesea prânzul la restaurant cu schițe.

Constructorul suedez Volvo introduce, însă, în premieră trocul cu obiecte de artă în lumea auto, pentru achiziționarea modelului Polestar 1 al brand-ului său electrificat exclusivist Polestar, pe fondul expansiunii fără precedent a pieței de artă din ultima vreme.  

Citește și: Vine QRvacanța la plajă: unde și cum putem fi turiști în vara asta

Trocul Polestar, valabil între 10 iunie și 15 august

Trocul nu va fi introdus ca modalitate de plată obișnuită la Polestar. Deocamdată, campania se desfășoară între 10 iunie și 15 august pentru ediția specială Polestar 1 prezentată în aprilie, la Salonul Auto de la Shanghai.

Sunt acceptate toate formele de artă, creații proprii sau semnate de artiști renumiți, de la sculpturi și picturi, la fotografii și instalații de artă. Important este să treacă de filtrul lui Theodor Dalenson, un colecționar/consultant de artă suedez aflat în board-urile Moderna Museet și Perez Miami Art Museum.

Dacă obiectul de artă oferit pentru troc este aprobat de Dalenson, acesta este trimis pentru evaluare experților cunoscutelor case de licitații Sotheby’s și Phillips. Dacă valoarea acestuia ajunge la  155.000 de euro cât este prețul ediției speciale Polestar 1, super-hybrid-ul poate fi al dumneavostră.

Citește și: FOTOREPORTAJ EXCLUSIV Cum s-a întors mineriada împotriva minerilor

Atenție, însă, la ce trimiteți spre evaluare, având în vedere că, recent, o pereche de pantofi semnată Kanye West s-a vândut la licitație cu 1,8 milioane de dolari. Să nu vă treziți cu 11-12 Polestar 1 din cele 25 de bucăți eligibile în campania de troc.

Evaluarea obiectelor de artă pentru trocul Polestar 1 poate fi solicitată aici.

Polestar 1 Gold Edition

Polestar 1 a primit o ediție specială, botează „Golf Edition” cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai 2021, ediție ce va fi produsă în 25 de exemplare și care marchează sfârșitul carierei de numai trei ani a modelului.

Toate mașinile sunt vopsite într-o nuanță aurie, cu finisaj mat, și au jante negre, iar cusăturile de la interior sunt tot aurii. 

Poestar 1 este animat de un propulsor turbo pe benzină, de 2.0 litri, și două motoare electrice. Sistemul hybrid dezvoltă o putere totală de 609 cai putere și un cuplu maxim de 1.000 Nm. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te