Kia aruncă buzduganul Niro EV – Autonomie electrică de 450 km

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 23.07.2018 - 19:53
Versiunea Niro EV care oferă o autonomie de până la 450 km cu un singur ”plin” dispune de o baterie cu o capacitate de 64 kWh

Putere de 201 cai putere, cuplu motor de 395 Nm, accelerație 0-100 km/h în 7,8 secunde și o autonomie 100% electrică de până la 450 km. Kia se pregătește să lanseze noul model Niro EV în toamnă, la Mondialul Automobilului de la Paris.

SHARE

Lupta în segmentul electricelor accesibile devine din ce în ce mai interesantă. După versiunea electrică a modelului Soul, constructorul coreean plusează cu o compactă cu aer de crossover veritabil. Prezentat întâi sub forma de prototipului Niro EV Concept la CES 2018 din Las Vegas, noul Niro EV preia de la acesta câteva linii de design high-tech, dar  fără a exagera. Calandrul futurist și aerodinamic botezat ”nas de tigru” integrează priza de încărcare. Iar în spate, blocurile optice au fost redesenate și au adoptat o nouă semnătură LED.

Interiorul lui Niro EV a fost și el complet revizuit. De exemplu, prin adoptarea tehnologiei ”shift-by-wire”, design-ul consolei centrale a fost simplificat, iar pasagerii au câștigat spațiu și un loc de   încărcare wireless pentru smartphone. Ecran-ul sensibil la atingere de șapte inch al sistemului multimedia este cel folosit și de modelele hibrid și plug-in hibrid, însă software-ul a fost actualizat pentru a oferi funcții specifice mașinilor electrice.

Două variante de baterie

Versiunea Niro EV care oferă o autonomie de până la 450 km cu un singur ”plin” dispune de o baterie cu o capacitate de 64 kWh. Conectată la o stație de tip ”fast charge” de 100 kW, mașina se încarcă în 54 de minute până la 80%. Iar versiunea cu o autonomie de 300 km, are o baterie de 39,2 kWh. Cei 201 cai putere și cuplul de 395 Nm sunt trimiși către puntea față, permițând crossover-ului să ajungă o viteză de 100 km/h în 7,8 secunde. 

De pe lista de dotări, Kia a avut grijă să nu lipsească cele mai noi sisteme de asistență, precum pilotul automat inteligent, sistemul menținere a benzii sau sistemul de   prevenire a coliziunilor frontale cu funcție de frânare. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.