Ford 1.0 EcoBoost: Un milion de motoare, produse la Craiova

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 29.03.2019 - 13:15

Ford a produs astăzi, 29 martie 2019, motorul cu numărul un milion în fabrica sa de la Craiova. Este vorba despre un 1.0 EcoBoost de 125 de cai putere, care va fi montat pe un SUV compact Ford EcoSport Titanium.

SHARE

„Atingerea cifrei de un milion de motoare EcoBoost de 1.0 litri fabricate la Ford Craiova este o mare realizare pentru uzina noastră și pentru angajații noștri. Motorul EcoBoost de 1.0 litri a revoluționat industria noastră și suntem foarte mândri să contruim acest motor la Craiova”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România și directorul fabricii Ford Craiova.

Motorul Ford 1.0 EcoBoost în trei pistoane a fost lansat pentru prima dată pe modelul Ford Focus în 2012 și utilizează tehnologiile Ford EcoBoost, care includ injecția directă de înaltă presiune, axe cu came cu geometrie variabilă și turbocompresor, pentru eficientizarea consumului de combustibil, oferind puterea și performanțele echivalente unui motor aspirat de 1.6 litri.

De la începutul anului 2018, motorul 1.0 EcoBoost este oferit cu o tehnologie inovatoare de dezactivare a cilindrilor, care ajută la reducerea emisiilor de CO2 și la eficientizarea consumului, devenind primul motor cu trei cilindri din lume care oferă tehnologia de dezactivare a cilindrilor. Creierul electronic comandă oprirea automată a livrării de carburant și a funcționării supapelor pentru unul dintre cei trei cilindri, atunci când motorul nu necesită putere maximă, cum ar fi coborârea în pantă sau la viteze de croazieră.

Unitatea cu un bloc suficient de mic cât să încapă pe o foaie de hârtie A4 a fost proiectată la centrele tehnice Ford din Dunton, Marea Britanie și Merkenich, Germania și este construit în fabricile Ford din Craiova, România, și din Köln, Germania. Motoarele construite la Craiova sunt destinate nu numai modelului EcoSport fabricat exclusiv în România, ci și uzinelor Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan și Thailanda.

Motorul Ford 1.0 EcoBoost pe benzină a fost desemnat „Motorul Internațional al Anului” la categoria „Cel mai bun motor sub un litru”, timp de șase ani la rând. Iar în total a câștigat zece premii în cadrul competiției „Motorul Internațional al Anului”, de la lansarea sa în 2012.

Unitatea 1.0 EcoBoost echipează mai multe modele Ford în Europa, printre care Fiesta, EcoSport, Focus, Turneo și Transit. Iar în curând, motorul va fi disponibil pe gama extinsă a noului Transit Custom și Turneo Custom, versiunile plug-in hybrid.

În prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are peste 1000 de angajați, care lucrează în trei schimburi pentru a raspunde cererii pieței. De la preluarea fabricii, în martie 2008, Ford a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro în producția de autovehicule și de motoare din cadrul uzinei sale de la Craiova. Din aceasta sumă, peste 200 de milioane de euro au fost investiti doar în modernizarea Fabricii de Motoare. În total, Ford România are în acest moment peste 4600 de angajați, care lucrează în secțiile de producție mașini și motoare.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -