Să faci răcoare în mașină fără să pornești aerul condiționat pare doar o posibilitate ipotetică. Șoferii, mai ales când parchează la soare știu că la întoarcere îi va întâmpina un adevărat cazan fierbinte în care până și aerul pare că arde. Totuși, ce e de făcut fără să implici sistemul de aer condișionat al automobilului?
Cum poți face răcoare în mașină fără să pornești aerul condiționat? Durează doar 30 de secunde
Dacă nu ai șansa de a deține o mașină cu un sistem inteligent de a rezolva problema răcoririi în interiorul acesteia sau dacă n-ai nici norocul de a prinde un loc de parcare la umbră, știi că a intra în automobil când temperatujrile urcă vertiginos e unul dintre acele neplăcute ale zilei.
Traversăm primele valuri de căldură ale verii și e binecunoscut că unul dintre locurile în care se simte cel mai mult vipia este în interiorul mașinilor. Intrarea în mașină după ce a fost parcată în aer liber, la soare, poate fi o adevărată provocare.
Citește și: Ți se aburesc geamurile la mașină și miroase urât? „Suferă” de umezeală. Cum scapi de problemă
Dar există un truc care vă permite să răcoriți rapid temperatura din interiorul mașinii, fără a fi nevoie să porniți aerul condiționat la maxim. Ba chiar nici măcar nu este nevoie să porniți motorul.
Trucul, aparent inventat în Japonia, este prezentat într-un videoclip de pe rețeaua socială TikTok, sub titlul: „Răcorește-ți mașina în 30 de secunde și fără aer condiționat”, conform bayernshop.ro.
Trucul constă în coborârea uneia dintre geamurile mașinii și menținerea celorlalte trei închise. Apoi, trebuie să deschideți și să închideți de mai multe ori ușa din partea opusă geamului deschis.
Acest sistem creează un curent transversal care ajută la expulzarea aerului cald acumulat în habitaclu, care este înlocuit cu aer mai proaspăt.
Citește și: Ai plastice decolarate pe mașină? Iată două trucuri prin care le poți reda look-ul de nou
Astfel, se poate reduce temperatura chiar și până la zece grade, iar răcorirea se realizează în doar 30 de secunde.
În orice caz, indiferent de trucuri, șoferilor li se recomandă parcarea mașinii la umbră, pe cât se poate, utilizarea elementelor precum parasolarele și acoperirea zonelor care intră în contact cu corpul, cum ar fi scaunele sau volanul.