Continental a investit peste 33 de milioane de euro într-un nou centru de inginerie la Timișoara

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 18.06.2022 - 09:14
Continental a investit peste 33 de milioane de euro într-un nou centru de inginerie la Timișoara. / Foto: Continental

Continental și-a extins centrul de inginerie de la Timișoara investind peste 33 de milioane de euro într-o nouă clădire cu o capacitate de până la 1.700 de locuri.

SHARE

Compania tehnologică a anunțat că a deschis activitatea în noua sa clădire din Timișoara, un spațiu modern de lucru, care asigură condiții flexibile de muncă, locuri comune în care angajații pot colabora, precum și zone individuale care asigură un nivel ridicat de concentrare a atenției.

Noua clădire centrului de cercetare și dezvoltare are o capacitate de până la 1700 de locuri. În plus, în acest spațiu funcționează șio zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei. Investiția în noua clădire este de peste 33 de milioane de euro. Suprafața totală construită este de peste 26.000 de metri pătrați.

Citește și: Elon Musk, „mic dictator”? Cel puțin 5 angajați SpaceX, concediați pentru că l-au criticat

„Tehnologii care pun accentul pe o dezvoltare sănătoasă, sustenabilă a industriei auto sunt gândite și proiectate aici, în centrul de cercetare și dezvoltare al Continental din Timișoara. Conectivitatea și comunicarea dintre participanții la trafic, dintre vehicul și alte sisteme sau servere, securitatea cibernetică, sistemele de siguranță activă și pasivă, mașini autonome, tehnologii pentru o mobilitate comfortabilă și durabilă, toate aceste aspecte reprezintă tot atâtea direcții în care mii de ingineri lucrează zilnic aici pentru un viitor mai bun, mobil și interconectat al oamenilor și bunurilor acestora. Dorim să creștem în această locație în responsabilități și număr de angajați. Doar în acest moment căutăm la nivel național aproximativ 1000 de noi colegi”, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Direcțiile în care compania desfășoară o activitate intensă vizează dezvoltarea de soluții inovatoare de software și hardware pentru interiorul mașinii, siguranță, precum și sisteme de navigație și instrumente pentru mașini viitoare, trafic și vehicule comerciale.

„Responsabilități noi sunt transferate în locația noastră, iar noi competențe (cloud computing, AI, cibersecurity etc.) conduc la crearea de noi tehnologii necesare dezvoltării sectorului auto. Un concept nou de clădire inteligentă, cu spații care stimulează inovarea, colaborarea și interacțiunea și, în același timp, oferă posibilitatea muncii individuale înseamnă și o formă modernă pentru desfășurarea afacerii, care pune în prim plan omul, nu locul, și conduce la performanță”, a adăugat acesta.

Citește și: VIDEO & FOTO Ce sport practică femeia desemnată cea mai sexy din lume în 2022

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.

În perioada 1999 - 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te