Constructorul de mașini electrice Fisker a dat faliment. A făcut 10.000 în 2023, a vândut doar 4.700

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 18.06.2024 - 15:35
Constructorul de mașini electrice Fisker a dat faliment. A făcut 10.000 în 2023, a vândut doar 4.700 - Foto: Fisker

Constructorul american de mașini electrice Fisker a cerut intrarea în faliment și urmează să-și vândă activele și să își restructureze datoriile. În 2023, a produs circa 10.000 de SUV-uri Ocean, dar nu a reușit să livreze decât aproximativ 4.700 în Statele Unite și Europa.

SHARE

Fisker, producătorul de mașini electrice fondat de designer-ul auto Henrik Fisker, a anunțat că are probleme cu banii în februarie și, o lună mai târziu, încercările sale de a fi salvată de un mare investitor (Nissan, potrivit Reuters) au eșuat. 

Prin urmare, în ultima perioadă, Fisker a fost nevoit sa-și întrerupă producția și să-și restrângă activitatea, iar presa de peste ocean a relatat că a încercat să vândă SUV-uri electrice Fisker Ocean și la jumătate de preț pentru a face rost de cash și a nu închide definitiv porțile. 

Citește și: Cu câte mii de € se scumpește Dacia Spring din 4 iulie? UE impune taxe mari pe mașinile din China

Constructorul de mașini electrice Fisker a dat faliment. A făcut 10.000 în 2023, a vândut doar 4.700

“Ca și alte companii din industria vehiculelor electrice, ne-am confruntat cu o serie de probleme financiare care ne-au influențat capacitatea de a avea o activitate eficientă.
 
După evaluarea tuturor opțiunilor, am decis vânzarea activelor printr-o cerere de intrare sub protecția legii falimentului,” a anunțat constructorul american de mașini electrice Fisker, potrivit Reuters.

De asemenea, compania a informat că se află în discuții avansate cu părțile interesate din domeniul financiar pentru o finanțare de tip „debitor în posesie”, fără a oferi mai multe detalii.

Unitatea operațională a companiei Fisker Group Inc a depus o cerere de faliment în Delaware, enumerând active estimate între 500 milioane și 1 miliard de dolari și datorii între 100 milioane și 500 milioane de dolari.

Citește și: Dependența de China în industria pământurilor rare pentru mașinile electrice alertează lumea

Fisker are aproximativ 200-999 de creditori, conform documentelor depuse la tribunal.

Fisker a fabricat peste 10.000 de vehicule în 2023, mai puțin de un sfert din previziunile sale, dar a livrat doar aproximativ 4.700.

Mașinile electrice Fisker fac obiectul unor investigații de reglementare pentru anumite incidente, inclusiv o anchetă demarată luna trecută de autoritatea americană de reglementare în domeniul siguranței auto - NHTSA.

Fisker e al 4-lea constructor de mașini electrice din SUA care intră în faliment. În ultimii 2 ani, Proterra, Lordstown și Electric Last Mile Solutions au avut probleme similare și au închis porțile. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te