Al 13-lea laborator de testare Vitesco Technologies din lume, deschis la Timișoara

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 03.10.2023 - 12:55
Al 13-lea laborator de testare Vitesco Technologies din lume, deschis la Timișoara - Foto: Vitesco Technologies

Vitesco Technologies, una dintre companiile care au pus România pe harta mondială a electrificării automobilelor, a construit și deschis la Timișoara al 13-lea său laborator de testare din lume.

SHARE

Vitesco Technologies, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori internaționali și producători de sisteme de propulsie de ultimă generație pentru mobilitatea sustenabilă, a deschis un nou laborator de calificare și validare în Timișoara.

Al 13-lea laborator de testare Vitesco Technologies din lume vine în completarea centrului de inginerie și a sediului central al companiei din România.

Citește și: România, pe lista scurtă a țărilor în care se produc oglinzi asferice pentru sisteme Head-Up Display

Acoperind aproximativ 3.500 de metri pătrați din cadrul centrului de afaceri Vox Technology Park, laboratorul are peste 100 de echipamente de testare și echipe de inginerie capabile să testeze pentru peste 50 de proiecte pe an.

Serviciile oferite vizează teste de fiabilitate, de compatibilitate electromagnetică și electrică, în conformitate cu standardele internaționale pentru automobile și clienți.

În mod specific, în laborator se vor efectua teste de descărcare electrostatică, radiofrecvență și înaltă tensiune, tranzitorii și electrice, reacția la diverse condiții climatice (temperatură și umiditate), teste de vibrații, de impermeabilitate pentru substanțe lichide și solide, teste împotriva coroziunii. 

Citește și: Profit triplu, pentru firma ce a pus România pe harta electrificării. Investiție de 20 mil.€ la Iași

„Aproximativ 70 de noi angajări sunt planificate pentru laborator până la sfârșitul anului 2024, aducând astfel oportunități pentru specialiștii și studenții care doresc să contribuie la mobilitatea sustenabilă.

Adăugarea laboratorului din Timișoara la locația noastră de inginerie vine cu noi cunoștințe și capabilități care asigură clienților noștri livrarea de produse de înaltă calitate. Acest lucru va reduce costurile și va duce la un ciclu mai scurt și mai rapid de dezvoltare a produselor.

Investițiile în mobilitatea sustenabilă sunt investiții pentru un viitor mai bun”, a declarat Cristian Mihaly, director general Vitesco Technologies în România.

„Mai mult de 45 la sută dintre vehiculele noi vor fi electrificate până în 2025, iar până în 2030, automobilele electrificate vor reprezenta mai mult de 70 la sută din piața globală. Suntem o parte importantă a acestei transformări”, a explicat Thomas Stierle, membru al Comitetului Executiv al Vitesco Technologies și directorul diviziei dedicată soluțiilor de electrificare. 

Din 2021 până în prezent, Vitesco Technologies a investit în două noi facilități de testare în Timișoara și Iași. Investiția constă în echipamente de testare și construirea infrastructurii laboratoarelor specifice, cu o valoare de peste 20,6 milioane de euro (aproximativ 13,1 milioane de euro în Timișoara și aproximativ 7,5 milioane de euro în Iași). Toate investițiile de mai sus vor conduce la angajarea a peste 100 de noi specialiști.

În întreaga lume, Vitesco Technologies are 13 laboratoare, dintre care două sunt în România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te