Vremea de Crăciun și de Revelion în România. Meteorologii au anunțat dacă va fi zăpadă de sărbători

DE Alexandra Lupascu | 14.09.2023 - 08:00
Vremea de Crăciun și de Revelion. Meteorologii au anunțat dacă va fi sau nu zăpadă de sărbători Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Află cum va fi vremea de Crăciun 2023 și de Revelion 2024 în România! Iată ce temperaturi anunță meteorologii și în ce zone va ninge de Crăciun și Revelion.

SHARE

Află cum va fi vremea de Crăciun 2023 și de Revelion 2024 în România! Iată ce temperaturi anunță meteorologii și în ce zone va ninge de Crăciun și Revelion.

În noiembrie și decembrie va fi cu un grad, un grad și jumătate mai cald decât media. Fluctuațiile de temperatură vor fi insesizabile pentru oameni.

Decembrie va avea o temperatură medie în România oscilând între 3,8°C (38,8°F) și -2,6°C (27,3°F). Zăpada va fi o raritate în toată Europa, în această iarnă.

Află cum va fi vremea de Crăciun 2023 și de Revelion 2024 în România!

Din păcate, nici anul acesta se pare că nu vom avea ninsori de sărbători. Conform datelor furnizate de meteoprog.com, în București în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, vor fi înregistrate 5 grade Celsius pe timpul zilei, iar seara minima va ajunge la -2 grade Celsius.

În primele zile de Crăciun maximele vor ajunge chiar și la 7 grade Celsius în Capitală, iar pe timpul nopții va fi la fel de cald, mercurul din termometre ajungând la 0 grade. 

De Revelion, cerul va fi senin pe timpul zilei când maxima va ajunge la 1 grad, iar noaptea va fi destul de geroasă, cu -6 grade Celsius.

Nici măcar la Brașov nu vor fi înregistrate precipitații pe 24 decembrie, când vor fi temperaturi de -4 grade noaptea și 3 grade Celsius ziua. În primele zile de Crăciun, maximele zilei vor fi de 3 grade Celsius, cu un cer mai mult înnorat, iar pe timpul nopții, temperaturilor vor ajunge la -3 grade. 

De Revelion, va fi ceva mai frig la Brașov unde, pe timpul nopții vor fi -10 grade Celsius

În Moldova, la Iași, Ajunul Crăciunului va fi destul de friguros, cu maxime de 5 grade pe timpul zilei, iar seara vor fi înregistrate temperaturi negative, de -2 grade Celsius. 

Spre deosebire de alte regiuni, aici în a doua zi de Crăciun, pe 25 decembrie sunt așteptate primele ninsori. Temperatura va fi de 5 grade pe timpul zilei și de un grad pe timpul nopții. 

Ninsori vor fi și în a treia zi de Crăciun, la Iași. De Revelion temperaturile vor coborâ destul de mult și vor ajunge la -7 grade Celsius pe timpul nopții. 

În Ardeal, la Cluj Napoca va fi un Crăciun cu precipitații și cu temperaturi care pot ajunge la 4 grade Celsius pe timpul zilei și de -1 grad pe timpul nopții. 

De Revelion va fi la fel de frig ca în celelalte regiuni, pentru că se vor înregistra temperaturi de -1 grad pe timpul zilei și de -7 grade pe timpul nopții. 

Citește și: https://newsweek.ro/actualitate/ciclonul-daniel-va-aduce-vreme-extrema-si-in-romania-la-ce-sa-ne-asteptam-in-perioada-urmatoare

Metelorologii europeni prognozează un indice UV scăzut în Europa și în România mai ales în decembrie și ianuarie, când valoarea acestuia va fi sub 1. Perioadele în care va fi senin vor fi rare, scrie alba24.ro.

Evenimentele El Niño durează în mod obișnuit între nouă și 12 luni, dar pot persista timp de ani întregi, atingând punctul maxim între noiembrie și ianuarie.

După ce au analizat foarte multe date, au ajuns la concluzia că zăpada va fi o raritate în Europa, în această iarnă.

Conform meteorologilor de la Accu Wheather prima ninsoare va cădea în Brașov, începând cu data de 25 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te