Strategia „Mario Iorgulescu” a lui Vlad Pascu pentru a ieși din închisoare: Vrea să dispară din țară

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.08.2024 - 14:11
Strategia „Mario Iorgulescu” a lui Vlad Pascu pentru a ieși din închisoare: Vrea să dispară din țară - Foto: Facebook (Arhivă)
Strategia „Mario Iorgulescu” a lui Vlad Pascu pentru a ieși din închisoare: Vrea să dispară din țară - Foto: Facebook (Arhivă)

Vlad Pascu a ucis drogat 2 copii la 2 Mai, dar vrea să scape de închisoare printr-un tertip medical. În cadrul unui nou termen al procesului lui Vlad Pascu, la aproape un an de la accidentul tragic din 2 Mai, acesta a făcut prima sa declarație publică.

SHARE

Avocații lui Pascu au cerut din nou instanței înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu, invocând motive medicale.

Strategia „Mario Iorgulescu” a lui Vlad Pascu pentru a ieși din închisoare: Vrea să dispară din țară

„Este o persoană care s-a născut cu un singur rinichi. Asta este afecţiunea pe care eu tot am evitat să o spun, nu are niciun tratament. A solicitat anumite controale în afara reţelei penitenciarului, drept conferit de legislaţia romană. Lucru care i-a fost respins”, a declarat avocatul șoferului drogat care a ucis 2 tineri la 2 Mai.

Vlad Pascu, prezent în sala de judecată, a cerut să își petreacă timp cu familia înainte de pronunțarea sentinței, exprimându-și dorința de a fi alături de ei măcar o lună sau două.

La proces au fost prezenți și părinții Robertei, una dintre victimele accidentului, care au vorbit despre durerea de a-și pierde fiica și despre scepticismul față de intențiile lui Pascu.

Citește și: Contestație respinsă de Tribunalul Constanța: Vlad Pascu rămâne în spatele gratiilor în continuare

„Îl căutaţi prin ţările bananiere, pe unde nu se poate extrăda”

Tatăl Robertei, Cătălin Dragomir, a criticat cererile apărării, susținând că acestea sunt doar pretexte pentru a fugi din închisoare și, cel mai probabil din țară așa cum au fugit și alți condamnați, cum ar fi Mario Iorgulescu, care a omorât beat și drogat fiind un tânăr și apoi a fugit in Italia care refuză extrădarea din „motive medicale”, inventate peste noapte.

Citește și: Gino Iorgulescu, vânzător cu 800€/lună în Italia să îl scape pe Mario de pușcărie. LPF îi dă 36.000€

 „Copilul nostru nu se mai întoarce acasă, ca să punem să îl strângem şi noi în braţe. Avea vise, avea şi ea speranţe, avea atâtea, era tânără. Îşi dorea şi ea atât de mult pentru ea şi noi pentru ea.

E foarte greu. „Vrea să se aşeze în rând cu lumea şi să se reabiliteze. Astea sunt nişte baliverne, motive ca să dispară din puşcărie.

Citește și: Dosarul lui Mario Iorgulescu se va rejudeca. Curtea Supremă a anulat decizia de condamnare

Odată ce a ieşit din puşcărie, cum am mai spus-o, nu-l mai vede nimeni pe Vlad Pascu. Îl căutaţi prin ţările bananiere, pe unde nu se poate extrăda”, spune tatăl Robertei, tânăra ucisă de Vlad Pascu la 2 Mai, potrivit Știrileprotv.

Instanța urmează să pronunțe o decizie, iar următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 20 septembrie.

Citește și: Tatăl tânărului care a ucis doi studenți, legături cu Sile Cămătaru. „Pe soțul meu l-a îmbolnăvit”

Accidentul din 19 august 2023 a avut loc pe DN 39, când Vlad Pascu a lovit un grup de pietoni, provocând moartea a două persoane și rănirea altor trei.

După accident, Pascu a fugit de la locul faptei și a fost găsit în Vama Veche, fiind sub influența substanțelor interzise.

În octombrie, el a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te