VIDEO Moțiunea de cenzură, Dăncilă către opoziție: Nu reprezentați o alternativă

DE Adelina Sahlean | 18.06.2019 - 15:55
Premierul Viorica Dăncilă în cadrul dezbaterilor din Parlament/ Foto: Inuam Photos - George Călin

Parlamentul a început astăzi dezbaterea moţiunii de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot”. PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR au anunțat că vor vota pentru moțiune.

SHARE

Înaintea dezbaterii moțiunii, s-a supua votului înființarea unei comisii comune a Senatului și Camerei Deputaților privind modificarea legilor electorale. La dezbateri s-au prezentat 250 de parlamentari din totalul de 465. Ședința comună este condusă de Marcel Ciolacu. Sunt prezenți premierul Viorica Dăncilă şi miniştri ai Cabinetului.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că e a treia oară când vine în Parlament la o moțiune de cenzură „și observ: mistificarea adevărului, lipsa unei soluții viabile, supremația jignirilor în fața bunului simț”.

„De fapt, întregul text al moțiunii arată incapacitatea Opoziției de a livra un proiect serios pentru binele țării. Nu reprezentați o alternativă la guvernare. Vă întreb cu toată sinceritatea: chiar vă doriți să veniți la guvernare? Eu știu că nu. Nu am văzut din partea dvs nici o opinie concretă, nici o inițiativă. Am văzut multe metafore și sloganuri, vreți să taxați IT, să dați oameni, să eliminați voucherele de vacanță, să reduceți și să tăiați. Ce vor câștiga românii dintr-o eventuală venire a dvs la guvernare? (...) Trebuie să vă asumați că sunteți alianța austerității. E a treia oară când veniți fără vreo viziune, când propuneți dărâmarea unui guvern fără a pune nimic în loc” a comentat Dăncilă la adresa opoziției.

Deputatul, PNL, Raluca Turcan susține că cine ignoră votul oamenilor, ignoră democrația, iar românii au votat împotriva incompetenței.

„Nu încercați să veniți ca un guvern apretat, sunteți guvernul pătat al lui Dragnea. Încă doi miniștri ar trebui să fie acum lângă Liviu Dragnea. Încercați să spuneți că în România curge lapte și miere. E limpede pentru toată lumea că votul la referendum a fost ca guvernul Dăncilă să plece acasă, să nu mai falimenteze România. Am văzut teorii că oamenii nu înțeleg ce au votat. Am auzit că ar fi vina Opoziției dacă nu trece moțiunea, că Opoziția nu știe să facă lucruri mari”, a declarat Turcan.

Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat că dacă i s-ar cere un cuvânt pentru textul moțiunii, termenul ar fi ”ipocrizie”.

„Acuzați votul din diaspora, dar nu v-am auzit înainte de alegeri să fi cerut mai multe secții sau prelungirea timpului de vot.
La fel de ipocrit e să acuzi guvernul că nu a anticipat corect prezența la vot, când voi ați spus că a fost peste așteptări. Dacă erați onești ar fi trebuit să-i cerți președintelui să nu afecteze procesul de vot prin organizarea concomitentă a referendumului cu alegerile. Ați degenerat dezbaterea politică. (...) De ce secția vă convenea când era la DNA, dar vă deranjează acum că e independentă? (...) Nu vom permite ca moțiunea să treacă. Noi vom asigura cvorumul și nu vom vota moțiunea de cenzură”, a declarat Iordache.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a ținut să asigure Opoziția că această moţiune nu va trece.

„Este un exerciţiu democratic al Opoziţiei. Respect acest drept. Au creat o aşteptare care mie mi se pare că s-a ridicat la cote mult prea înalte decât realitatea politică, moţiunea va cădea cu succes. (…) Domnul Orban a încercat acum oferindu-le nici mai mult, nici mai puţin posturi de miniştri, în toamnă bănuiesc că le dă altora posturi de miniştri, colegilor lui, aşa că nu va mai avea ce să le ofere”, a spus Tăriceanu înaintea şedinţei comune în care se dezbate moţiunea”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te