VIDEO Ministrul Educației: Probele scrise la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, în iulie

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.04.2020 - 16:47
Monica Anisie, ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut, marți, declaraţii de presă pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor pentru învățământul universitar și preuniversitar.

SHARE

Principalele declarații făcute de ministrul Educației, Monica Anisie:

- Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene, pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului, cu care am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor şi finalizarea cu succes a anului şcolar 2019 - 2020.

- Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurlor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenţii şi cadrele didactice să fie în siguranţă. 

- Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgeță.

- În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea. 

- Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a IV şi a  VI-a şi olimpiadele naţionale”, a adăugat Monica Anisie.

- Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele pentru al doilea semestru vor fi concepute doar din materia studiată până la 11 martie 2020, când au fost suspendate cursurile.

- Toate hotărârile pot suferi modificări, în funcție de deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență. 

Luminița Barcari, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației:

- Doresc să asigur întregul personal din sistemul de Educație că drepturile salariale nu vor fi diminuate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -