VIDEO Interlopi din clanul Chira l-au ucis pe criminalul John Englezu, cu cuțitul, în Malta

DE Adrian Costin | Actualizat: 08.12.2022 - 16:47
Interlopi din clanul Chira l-au ucis pe criminalul John Englezu, cu cuțitul, în Malta Foto:
Joseff Rivas Foto: Facebook

Ionuț Iulian Tănase (35 de ani) și fratele său Dan Andrei Tănase (32 de ani) au fost învinuiți oficial de uciderea lui Joseff Rivas, zis John Englezu, în plină stradă, în Malta. Cei doi români sunt acuzați și de proxenetism.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Joseff Rivas, zis John Englezu, avea două vieți pe conștiință. Ucisese în bătaie o persoană în Aglia, apoi a bătut un bărbat în Constanța, care a rămas infirm și a murit după doi ani. Rivas a fost ucis în Malta, cu cuțitul, de doi interlopi din clanul Chira.

Cu dublă cetățenie, română și britanică, Joseff Rivas și-a petrecut aproape toată viața la Constanța, unde era cunoscut cu numele de John Englezu. 

Rivas a ajuns în România în 2006 pentru prima oară, atunci când s-a și îndrăgostit de-o româncă.

Citește și: Capii clanului Chira, săltați pentru răfuieli cu săbii în public. I-au tăiat piciorul unui rival

Pe 28 aprilie 2008, Joseff Rivas fusese dat în urmărire generală pentru faptele comise în Londra, acolo unde a atacat o persoană pentru a-i fura geanta, care a decedat la scurt timp. Dar el era deja în România.

Citește și: Interlopul Ciprian Pian, reținut după ce și-a filmat copilul. Acuzat de pornografie infantilă

Acesta locuia într-un apartament pe strada Soveja și s-a angajat ca agent la societatea de pază „Save & Self”, care asigura serviciile în Portul Constanța.

Citește și: Fratele lui Tzancă Uraganu se dădea popă care rezolvă probleme de dragoste și bani pe internet

A provocat un scandal, și-a bătut un coleg, pe care l-a lăsat infirm și care, după doi ani, a decedat. Rivas a fost săltat de mascaţi și arestat. A fost judecat pentru tentativă de omor și condamnat la 3 ani, în februarie 2013, dar eliberat după câțiva ani pentru bună purtare.  

Instanțele britanice nu au reușit să obțină extrădarea lui, fiind condamnat la închisoare pe viață după ce a fost găsit vinovat de crima de la Londra.

Și-a torturat și jefuit un cunoscut

Doi ani mai târziu, în 2015, Rivas a fost unul dintre cei șase bărbați arestați de Poliția Română și acuzați de un jaf în casă de 100.000 de euro și de torturarea proprietarului și a prietenului său. Cazul s-a petrecut la Năvodari. Joseff Rivas, împreună cu alți complici, purtând mănuşi în mâini, au pătruns prin curtea imobilului vecin şi ulterior prin tăierea gardului în reşedinţa situată în oraş Năvodari, strada D15, județul Constanţa, ocazie cu care, prin violenţe fizice şi ameninţare cu obiecte ce păreau a fi arme de foc, le-au forţat pe persoanele vătămate să le remită suma de aproximativ 286.000 lei, depozitată în locuinţă, iar pentru a nu alerta organele de poliţie, autorii au distrus 2 telefoane mobile aparţinând persoanelor vătămate. În momentul pătrunderii pe proprietate, cei 4 autori au tăiat o porţiune a gardului de separare de curtea imobilului vecin, trântindu-l la sol şi deteriorându-l faţă de starea iniţială. La depistarea lui a contribuit şi faptul că acesta stabilise legături, de când venise în Constanţa, cu diverşi interlopi locali. El intenţiona să devină lider al unei astfel de grupări.

Ucis în stradă, într-un cartier de lux

În cursul săptămânii trecute, Joseff Rivas a plecat în Malta cu trei bucureșteni, membri ai clanului Chira.

Aceștia ar fi plecat să recupereze o sumă de bani, însă, din motive rămase necunoscute, la un moment dat, în timp ce se aflau într-un cartier irlandez, s-ar fi luat la ceartă. Scandalul a escaladat, iar unul dintre bărbații veniți de la București l-a înjunghiat în inimă.

Rivas a murit la spital, la două ore după ce a fost înjunghiat.

Totul s-a întâmplat în plină stradă în luxosul cartier Paceville, din St. Julian's, considerat centrul petrecerilor pentru turiștii care vin în Malta.

Cei trei români, cu vârste de 31, 32 și 35 de ani, au fost prinși și arestați de autoritățile malteze, care încearcă acum să stabilească exact în ce condiții a avut loc incidentul sângeros.

Doi dintre români, Ionuț Iulian Tănase (35 de ani) și fratele său Dan Andrei Tănase (32 de ani) au fost învinuiți oficial de uciderea lui Joseff Rivas, zis John Englezu, în plină stradă, în Malta. Cei doi români sunt acuzați și de proxenetism.

 

 

  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te