VIDEO Deputatul Mihai Lasca, filmat când bătea în trafic un bărbat care era cu fosta lui parteneră

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 10.04.2022 - 16:58

Într-un dosar ajuns în instanţă în mai 2020, deputatul care-i ridică osanale lui Vladimir Putin, Mihai Lasca a fost condamnat deja, la Judecătoria Oradea, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru lovire. Lasca a ajuns în Parlament pe listele AUR.

SHARE

Incidentul s-a produs pe 24 august 2019, pe DN79. Victima a fost un bărbat pe care Mihai Lasca îl bănuia că ar fi avut o legătură cu fosta lui parteneră de viaţă. Femeia îl părăsise pe Lasca şi avea un ordin de protecţie împotriva sa, cerând apoi instanţei să fie unicul părinte pentru cei doi copii pe care îi aveau împreună, conform publicației Bihoreanul .

În ziua respectivă, Emanuel I. mergea cu maşina spre Salonta. Lasca venea spre Oradea, dar în momentul în care l-a văzut în dreptul Aeroportului a întors, depăşindu-l şi blocându-l lângă Nojorid. Aici, actualul deputat - pe atunci administrator de firmă de pază - a rupt ştergătorul stâng de la maşina "rivalului", apoi a deschis portiera şi l-a luat la pumni.

Citește și

Cum a șmenuit deputatul AUR Mihai Lasca un german, în 2006, pe E60, prin metoda „Maradona”

Ghinionul lui e că scena a fost înregistrată dintr-o maşină din spate, iar filmuleţul (video jos) a ajuns probă la dosarul în care Lasca a fost trimis în judecată pentru loviri, alături de certificatul medico-legal care atestă că leziunile provocate victimei - fractură perete lateral sinus maxilar stâng şi traumatism cranio-facial - au necesitat 20 de zile de îngrijiri medicale, conform Bihoreanul.

Citește și

Clanul Corduneanu cerea taxă de protecție în monedă virtuală de la o videochatistă

Deputatul Mihai Lasca are o colecție de dosare penale

Mihai Lasca a mai avut o condamnare, în 2007, la vârsta de 27 ani, pentru o escrocherie ordinară: complicitate la înşelăciune prin metoda "şmen". Potrivit sentinţei, fapta s-a petrecut în vara lui 2006, când, împreună cu un amic, actualul parlamentar s-a postat cu maşina pe DN1 (E60), în apropiere de Piatra Craiului, cunoscut loc de acţiune al şmenarilor, dezvăluie Bihoreanul. Între timp însă, a fost reabilitat și acum are cazierul curat.

Citește și

Trei pași pe care trebuie să-i faci de la 1 ianuarie ca să nu plătești mai mult curentul

Lasca mai este trimis în judecată, din 2018într-un dosar în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, respectiv trafic de migranţi. În rechizitoriu, aflat acum în Camera preliminară a Curţii de Apel Oradea, anchetatorii au arătat că în 2012 actualul deputat a "iniţiat şi a constituit" gruparea din care făceau parte cel puţin 4 persoane, cetăţeni români şi maghiari.

Citește și: O minoră de 13 ani a propus și îndeplinit fanteziile a cinci tineri. Se temea că va fi părăsită

În document se citează şi o serie de discuţii telefonice în care Lasca vorbea cu complicii săi despre migranţi, pe care îi numea "oile ălea negre" sau "mieluşeii ăia negri", care vor veni "în flux normal" şi în număr mare pentru a fi scoşi din ţară, având "vreo 60 pe stoc, 70 de miei, şi după aia mai culeg". Câştigul era semnificativ: preţul pentru fiecare "oaie" varia între 1.000 şi 2.000 euro. "N-am bătut în cuie la preţ, dar îi în picioare treaba", îi explica unuia dintre amicii săi.

Citește și

VIDEO Un șofer a luat la bătaie un polițist după ce a fost oprit în trafic. Ce a urmat

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te