VIDEO Cum arată primii 10 km din Autostrada de Centură București, care se deschide miercuri

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.11.2023 - 14:16
Cum arată primii 10 km din Autostrada de Centură București - Foto: Pro Infrastructura
Cum arată primii 10 km din Autostrada de Centură București - Foto: Pro Infrastructura

Așa arată primii 10 km din Autostrada de Centură București, care se deschide miercuri. Din păcate, e vorba despre inaugurarea a jumătate din acest tronson de 19 km.

SHARE

Autostrada A0, noua centură a Bucureștiului, se deschide circulației pe o distanță de 10 kilometri. Șoferii vor putea circula pe acest tronson de miercuri.

Cum arată primii 10 km din Autostrada de Centură București, care se deschide miercuri

„Prima bucată din A0, noua centură a Capitalei. Mâine, 29.11.2023, se deschide circulația pe lotul 2 al Autostrăzii A0 Nord, însă doar între nodurile cu DN1 și A3, o distanță de 9,5 kilometri din totalul de 19 ai tronsonului, restul fiind muzeu fiindcă iresponsabilii CNAIR n-au fost în stare să facă o descărcare provizorie promisă, de nenumărate ori, mai bine de un an.

Citește și: Se taie panglica la Autostrada A0. Când se va putea circula pe centura Bucureștiului?

Din acest moment curg cele 12 luni aferente proiectării. Dar nu și termenul pentru execuție, 22 de luni, care curge din momentul emiterii, abia în 01.07.2022, a autorizației de construire (AC).

Așadar, strict scriptic, termenul contractual de finalizare este 01.05.2024.

UMB a început decopertările în primele zile din noiembrie 2021. Avem poze și informații pe forumul nostru, PeUndeMerg.ro, unde găsiți arhiva cu toată istoria execuției în teren a acestui lot pentru cine are curiozitatea să o verifice”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură. 

Care e stadiul lucrărilor pe Autostrada A0

Şeful CNAIR, Cristian Pistol a declarat despre stadiul lucrărilor la Autostrada A0 că pe semiinelul sudic, până la mijlocul anului viitor ar trebui să circulăm pe toţi cei 51 şi un pic de kilometri de autostradă, asta însemnând legătura între autostrada A 1 de la Piteşti şi Autostrada A2 care duce la Constanţa.

El a precizat că semiinelul Nordic, undeva în 2026, ar trebui să fie finalizat.

”Avem două loturi la care am semnat contractele anul acesta, care acum se află în faza de proiectare, iar celelalte două contracte vorbesc de lotul 2, este aproape finalizat urmează să participăm la darea în circulaţie în acest an iar pe lotul 4 este acel nod scurt dar care reprezintă un viaduct unde urmează să începem lucrările, avem faza de proiectare finalizată mai aşteptam la un acord de mediu.

Citește și: Minune! România va avea încă 51 km de autostradă și 50 km de „expres” în 2023. În 2022, doar 13 km

Acolo vorbim de o zonă protejată Natura 2000, urmează să fie emis şi acest aviz”, a spus şeful CNAIR.

Despre impactul acestei autostrăzi, Adrian Pistol a spus: ”E cert un lucru, tot ce înseamnă traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanţa va circula acum pe această autostradă, astfel încât Bucureştiul şi zona limitrofă lui nu va mai fi afectată, ceea ce înseamnă o reducere considerabilă a timpilor de parcurgere a distanţelor în Bucureşti”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te