VIDEO Cîțu anunță că trage frâna de mână în privința relaxării dacă nu merge campania de vaccinare

DE Adrian Costin | Actualizat: 15.05.2021 - 01:05
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Premierul a spus că unele măsuri de relaxare au fost luate mai repede de 1 iunie pentru că vaccinarea merge foarte bine în România: "Românii vor din nou evenimente private, nunţi, botezuri, vor să meargă la concerte, la mare, e o motivaţie foarte bună să se vaccineze".

SHARE

"Nu ne uităm doar la rata de vaccinare, ne uităm şi la pozitivare, sunt mai mulţi indicatori. Dar dacă vaccinarea nu merge în direcţia corectă, putem să tragem şi frâna de mână, până la urmă nu putem să ne jucăm cu aceste lucruri. Să venim mai încet cu aceste măsuri.

Dar eu cred că românii vor din nou evenimente private, nunţi, botezuri, vor să meargă la concerte, vor să meargă la mare, am încredere că este o motivaţie foarte bună să se vaccineze", a spus Cîţu, fiind întrebat dacă vor mai fi luate măsuri de relaxare şi în cazul în care nu creşte rata de vaccinare.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu, prins cu permis fals de Ucraina la fel ca Florinel Coman, a fost condamnat

"Noi am luat această decizie de a lua unele măsuri mai repede de 1 iunie pentru că am avut succes în ceea ce priveşte şi rata de vaccinare şi rata de pozitivare. S-au întâmplat mai rapid decât ne aşteptam şi atunci am venit cu aceste măsuri mai repede, pentru a arăta românilor că merită să te vaccinezi", a spus Cîţu.

El a lăudat iniţiativa deschiderii centrelor de vaccinare de tip drive-thru în ţară.

"E important să avem astfel de centre de vaccinare drive-thru, care fac ca lucrurile să se mişte foarte uşor şi confortabil pentru fiecare, te vaccinezi în maşină, ce poate fi mai confortabil de atât? Înţeleg că a început astăzi şi un maraton al vaccinării (la Suceava - n.r.), maratoane care vor fi în toate municipiile de judeţ din ţară, în perioada următoare, pe toată vara. (...) E important ca cei vaccinaţi să-şi convingă rudele, prietenii, pe toată lumea să vină să se vaccineze. Este singura soluţie de a trece la următoarea etapă, etapa post-pandemie, în care ne concentrăm din nou pe economie", a declarat premierul.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.