VIDEO Bătaia soțului fostei soții pentru care a fost condamnat ex- deputatul AUR, Mihai Lasca

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.06.2021 - 10:14

Deputatul Mihai Lasca a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani, plus 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, după ce a blocat drumul naţional şi l-a luat la bătaie pe actualul soţ al fostei partenere de viață.

SHARE

Decizia este definitivă și a fost luată de Curtea de Apel Oradea. Mihai Lasca a intrat în Parlamentul României pe listele AUR, dar acum este deputat independent.

Citește și: VIDEO Proprietățile interlopului Rechinu, păzite cu blindate de armata mexicană

În ultima perioadă, Mihai Lasca s-a remarcat și ca fiind unul dintre instigatorii protestelor anti-mască din Oradea. A avut însă un mare rateu atunci când, împreună cu Diana Șoșoacă nu a reușit să adune decât câteva persoane la un protest împotriva măsurilor anti-COVID. 

Citește și: Interlop din clanul Caran, recuperator pentru datorii de la poker, reținut: Vă rup picioarele!

Bătaia pentru care a fost condamnat fostul deputat AUR, Mihai Lasca

Incidentul s-a produs pe 24 august 2019, pe DN79. Victima a fost un bărbat pe care Mihai Lasca îl bănuia că ar fi avut o legătură cu fosta lui parteneră de viaţă. Femeia îl părăsise pe Lasca şi avea un ordin de protecţie împotriva sa, cerând apoi instanţei să fie unicul părinte pentru cei doi copii pe care îi aveau împreună.

În ziua respectivă, Emanuel I. mergea cu maşina spre Salonta. Lasca venea spre Oradea, dar în momentul în care l-a văzut în dreptul Aeroportului a întors, depăşindu-l şi blocându-l lângă Nojorid. Aici, actualul deputat - pe atunci administrator de firmă de pază - a rupt ştergătorul stâng de la maşina "rivalului", apoi a deschis portiera şi l-a luat la pumni.

Citește și

Cum a șmenuit deputatul AUR Mihai Lasca un german, în 2006, pe E60, prin metoda „Maradona”

Ghinionul lui e că scena a fost înregistrată dintr-o maşină din spate, iar filmuleţul (video jos) a ajuns probă la dosarul în care Lasca a fost trimis în judecată pentru loviri, alături de certificatul medico-legal care atestă că leziunile provocate victimei - fractură perete lateral sinus maxilar stâng şi traumatism cranio-facial - au necesitat 20 de zile de îngrijiri medicale, , conform publicației Bihoreanul.

Citește și

Clanul Corduneanu cerea taxă de protecție în monedă virtuală de la o videochatistă

Deputatul Mihai Lasca are o colecție de dosare penale

Mihai Lasca a mai avut o condamnare, în 2007, la vârsta de 27 ani, pentru o escrocherie ordinară: complicitate la înşelăciune prin metoda "şmen". Potrivit sentinţei, fapta s-a petrecut în vara lui 2006, când, împreună cu un amic, actualul parlamentar s-a postat cu maşina pe DN1 (E60), în apropiere de Piatra Craiului, cunoscut loc de acţiune al şmenarilor, dezvăluie Bihoreanul. Între timp însă, a fost reabilitat și acum are cazierul curat.

Lasca mai este trimis în judecată, din 2018într-un dosar în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, respectiv trafic de migranţi. În rechizitoriu, aflat acum în Camera preliminară a Curţii de Apel Oradea, anchetatorii au arătat că în 2012 actualul deputat a "iniţiat şi a constituit" gruparea din care făceau parte cel puţin 4 persoane, cetăţeni români şi maghiari.

În document se citează şi o serie de discuţii telefonice în care Lasca vorbea cu complicii săi despre migranţi, pe care îi numea "oile ălea negre" sau "mieluşeii ăia negri", care vor veni "în flux normal" şi în număr mare pentru a fi scoşi din ţară, având "vreo 60 pe stoc, 70 de miei, şi după aia mai culeg". Câştigul era semnificativ: preţul pentru fiecare "oaie" varia între 1.000 şi 2.000 euro. "N-am bătut în cuie la preţ, dar îi în picioare treaba", îi explica unuia dintre amicii săi.

Citește și

VIDEO Un șofer a luat la bătaie un polițist după ce a fost oprit în trafic. Ce a urmat

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.