1.000.000 de lei câștigă Marius Pieleanu, prodecanul SNSPA acuzat de hărțuire. Cât are în conturi?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.08.2024 - 11:26
Marius Pieleanu, profesor la SNSPA, - Foto: Antena3 CNN
Marius Pieleanu, profesor la SNSPA, - Foto: Antena3 CNN

Marius Pieleanu, prodecanul SNSPA are venituri anuale de peste 1.000.000 de lei, conform declarației sale de avere. Este vorba despre salariul încasat de la facultate și de dividende de la 3 firme.

SHARE

Marius Pieleanu, profesorul de la SNSPA despre care Ana Birchall a spus că a avut o atitudine nepotrivită față de ea are venituri anuale de peste 1.000.000 de lei. Numai din salariul său de profesor și dividende de la 3 firme. 

Nu am pus la calcul și veniturile soției care încasează 321.240 de lei anual de la Curtea de Conturi plus alte zeci de mii de lei din pensie, conform declarației de avere a lui Marius Pieleanu, postată pe site-ul ANI. 

Venituri de peste 1.000.000 de lei pentru Marius Pieleanu, prodecanul SNSPA acuzat de hărțuire

Marius Pieleanu, profesorul de la SNSPA despre care Ana Birchall, fost ministru PSD a afirmat că a avut un comportament neadecvat, încasează anual venituri de peste 1.000.0000 de lei din salariu și dividende. 

Este vorba doar despre veniturile sale, fără a le lua în calcul pe cele ale soției. 

Citește și: Pieleanu respinge acuzațiile aduse, dar afirmă că părăsește SNSPA: ”A fost greşeala mea că...”

Astfel, conform declarației de avere a lui Marius Pieleanu, 123.398 este venitul anual din salarii de la SNSPA la care se adaugă alte sute de mii de lei din dividende de la 3 firme. În total, ar primi 1.0093.017 lei pe an, adică 91.084 de lei lunar.

Însă are și mai multe conturi, în lei și valută, iar o parte din bani i-a investit în titluri de de stat. 

Astfel, în depozite bancare și fonduri de investiții se găsesc 598.364 euro, 1.807.840 lei și 74.756 de dolari, la care se adaugă 62.783 de euro în Hârtii de valoare deţinute (titluri de stat, certificate, obligaţiuni). 

Alături de soția sa, deține două terenuri intravilane, unul în București și unul în Chitila, o casă și 4 apartamente, dintre care unul este în Sinaia, iar restul în București.

Soția sa este consilier la Curtea de Conturi a României, în București unde încasează un salariu de 321.240 de lei anual, plus o pensie de peste 8.000 de lei lunar, conform declarației de avere.

Marius Pieleanu a anunțat că întrerupe relațiile de muncă cu SNSPA

Joi, sociologul Marius Pieleanu,a anunțat că întrerupe relațiile de muncă cu SNSPA „până la lămurirea situației” în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală din partea unor foste studente.

 Inclusiv Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a scris pe Facebook că a fost hărțuită sexual de Marius Pieleanu. „Aș vrea să te vizualizez epidermic”, „vreau să te fac vedetă”, „ești prea frumoasă ca să fim amici”, a scris Birchall pe pagina ei de Facebook că erau cuvintele pe care i le-a adresat profesorul universitar.

Citește și: Ana Birchall: ”Toți știau că atât Bulai cât și Pieleanu sunt doi prădători sexuali”

Cine este Marius Pieleanu

Conform descrierii de pe site-ul SNSPA, Marius Pieleanu este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Stiinţe Politice, Catedra de Sociologie din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative şi Director al Departamentului de Învăţământ la Distanţă din cadrul aceleiaşi facultăţi. 

Îşi începe activitatea didactică şi de cercetare în 1992, la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie, secţia Asistenţă Socială.

În 1993 realizează un stagiu de specializare în asistarea post-penală şi în reforma administrativă a sistemului penitenciar la Maastricht, în Olanda.

În 1996 devine doctor în sociologie la Universitatea Bucureşti, cu teza "Devianţa socială şi consumul de alcool în România anilor ’90”. În prezent este titular de curs al disciplinelor: Managementul organizaţiilor, Devianţă şi control social, Asistenţă socială, Sociologia organizaţiilor, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice.

În 1999 publică volumul de autor “Devianţa socială şi consumul de alcool în România anilor ‘90”.

A participat de asemenea, în calitate de co-autor sau coordonator ştiinţific, la realizarea unor lucrări precum: “Valori democratice şi respectarea drepturilor omului în activitatea poliţiei” (1995), “Statul de drept şi strategia relaţiei poliţie–comunitate” (1995), “Respectarea drepturilor omului şi combaterea fenomenului criminalităţii din România” (1997), “Manual de sociologie pentru clasa a-XI-a” (2006).

Din 1990 este membru al Asociaţiei Sociologilor din România.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te