60 de persoane au decedat în Japonia din cauza caniculei

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 24.07.2018 - 20:14
Foto Gulliver/Getty Images

Peste 60 de persoane au decedat în Japonia și alte 20.000 se află internate în spitale, din cauza valului de căldură care domină țara de două săptămâni. Meteorologii spun că temperaturile ridicate vor continua pentru încă două săptămâni.

SHARE

Temperaturile extraordinare au determinat agenția niponă de meteorologie să țină o conferință de presă de urgență, în care speicialiștii au declarat că acest val de căldură reprezintă o amenințare la adresa vieții. Meteorologii îl consideră un dezastru natural„și avertizează publicul să-și ia măsuri de precauție.
Potrivit autoriăților locale, peste 22.000 de persoane au fost internate în spitale din cauza caniculei, mai bine de jumătate dintre ei fiind vârstnici. În nordul orașului Tokyo, o femeie în vârstă de 91 de ani a fost găsită leșinată într-un câmp și declarată decedată la spital. 

Tot în apropiere au mai fost găsite două femei în vârstă, decedate în casele lor. În orașul Kumagaya au fost înregistrate, luni, 41 de grade Celsius, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Japonia. Nici Tokyo nu se situează prea departe, cu 40 de grade Celsius.
Agenția națională de meteorologie a avertizat că temperaturi de minim 35 de grade vor fi resimțite până la începutul lunii August. Având doar jumătate din școlile publice echipate cu aer condiționat, purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshihide Suga a declarat că vacanța de vară ar putea fi prelungită pentru a proteja copiii.
„Pe măsură ce temperaturile record continuă să rămână în țară, sunt necesare măsuri urgente pentru a proteja viețile elevilor", a adăugat acesta într-o conferință de presă ținută marți.
Populația este sfătuită să bea multă apă, să folosească aerul condiționat și să se odihnească des. În unele orașe, oamenii au început să participe la o „ceremonie a apei" în care toarnă apă rece trotuar în încercarea de a le răci.
Valul de căldură a venit la puțin timp după ce mai multe ploi torențiale au cauzat inundații masive și alunecări de teren în vestul Japoniei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -