VIDEO Un tren CFR a luat foc, în Bistrița-Năsăud. Zeci de persoane au fost evacuate de urgență

DE Alin Crișan | Actualizat: 23.01.2024 - 20:10
Un tren CFR a luat foc, în Bistrița-Năsăud. Zeci de persoane au fost evacuate de urgență - Foto: ISU Bistrița

Un tren CFR a luat foc, în Bistrița-Năsăud. Zeci de persoane au fost evacuate de urgență. Pompierii militari intervin pentru stingerea unui incendiu.

SHARE

Un tren CFR Călători a luat foc marți seara în apropiere de stația Beclean pe Someș, iar pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului.

”Pompierii militari intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren pe raza localității Cociu. Din primele informații, incendiul se manifestă la două vagoane. În momentul izbucnirii incendiului trenul se afla în mișcare.

Un tren CFR a luat foc, în Bistrița-Năsăud. Zeci de persoane au fost evacuate de urgență

În tren se aflau 20 de persoane care au fost evacuate, acestea nu ar avea nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis ISU Bistrița Năsăud.

Club Feroviar a aflat că la ora la ora 17.55, la trenul de călători Interegio 1830, operat de SNTFC CFR Călători, în linia curentă dintre stațiile Mogoșeni și Beclean pe Someș a izbucnit un incendiu la unul dintre vagoane.

Citește și: Un incendiu puternic a cuprins un hotel din Centrul Vechi. Pompierii intervin de urgență

La trenul IR 1830, care circula pe relația Galați -Deda-Cluj Napoca, oprit în linie curentă între halta de mișcare Mogoșeni și stația CF Beclean pe Someș, s-a aprins vagonul 3 după locomotivă, iar focul s-a extins apoi la vagonul 2. Pasagerii au fost evacuați, fară a exista victime, din primele informații.

Pompierii sunt la fața locului, dar nu au putut interveni o perioadă pentru că linia de contact era sub tensiune. Abia la ora 19.06 pompierii au putut să înceapă intervenția.

Pentru CFR Călători e doar ”început de incendiu”

În cele din urmă, CFR Călători a dat un comunicat pe această temă. Cum nu putea spune, ca de obicei, ”degajare de fum”, formula aleasă pentru a minimiza impactul a fost ”început de incendiu”.

Iată comunicatul:

”Astăzi, 23 ianuarie 2024, în halta Cociu (pe secția Salva-Beclean pe Someș), s-a produs un început de incendiu la un vagon din compunerea trenului IR 1830 Galați – Cluj Napoca.

Din primele informații de la personalul CFR Călători prezent la fața locului, cea mai probabilă cauză este o sursa externă vagonului, începutul incendiului fiind semnalat în zona cabinei WC. A fost solicitată intervenția pompierilor.

Citește și: Incendiu pe calea ferată în București. Ard vagoane dezafectate în apropiere de Gara Basarab

Pentru analiza în detaliu a începutului de incendiu se va constitui o comisie de cercetare.

Călătorii vor fi preluați cu mijloace auto, puse la dispoziție de CFR Călători, spre destinațiile dorite. De asemenea, CFR Călători va asigura produse preambalate și băuturi calde pentru călători. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate”, potrivit clubferoviari.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te