duminică 07 septembrie
EUR 5.0787 USD 4.3463
Abonează-te
Newsweek România

Un restaurant din centrul Constanței prepara ciorbele fără carne în zeamă. Amendat cu 15.000 lei

Data publicării: 24.10.2023 • 19:47 Data actualizării: 24.10.2023 • 21:33
Un restaurant din centrul Constanței preapara ciorbele fără carne în zeamă. Amendat cu 15.000 lei - Foto: CJPC
Un restaurant din centrul Constanței preapara ciorbele fără carne în zeamă. Amendat cu 15.000 lei - Foto: CJPC

Un restaurant din centrul Constanței, care prepara ciorbele fără carne în zeamă, a primit o amendă de 15.000 de lei pentru neregulile găsite în bucătărie.

Administratorul unui restaurant din centrul municipiului Constanţa a fost amendat cu 15.000 lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciului de alimentaţie publică, în urma neregulilor constatate în timpul unui control efectuat marţi de comisarii Protecţiei Consumatorilor.

Un restaurant din centrul Constanței prepara ciorbele fără carne în zeamă

Potrivit Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, în urma desfăşurării unei acţiuni de control la punctul de lucru al SC Distripam Traditions SRL - restaurantul Zagora din municipiul Constanţa, s-au aplicat două amenzi în valoare totală de 15.000 lei şi un avertisment şi s-au retras din circuitul consumului uman produse alimentare neconforme în valoare de 1.251 lei.

Citește și: Amendă de 50.000 lei pentru un restaurant faimos din București. Aveau produse expirate și mizerie

De asemenea, a fost făcută propunerea de încetare a practicii comerciale incorecte (prepararea ciorbelor fără carne în zeamă) şi s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciului de alimentaţie publică.

Mizerie, gresie şi faianţă sparte, mâncare gătită depozitată necorespunzător sunt printre neregulile constatate, scrie Agerpres.

Citește și: Proces cu hamburgeri. Avocaţii susţin că aceştia sunt prea mici, firma se opune

"Abaterile de la legislaţie constatate de comisarii CJPC Constanţa în timpul controlului s-au referit la: bucăţi de gresie şi faianţă sparte; fire electrice pline de grăsime care atârnau pe pereţi; chederele şi rafturile vitrinelor frigorifice, neigienizate şi cu vopseaua exfoliată; hote neigienizate, cu depuneri de grăsime; (...) produse alimentare nesigure, fără informaţii privind data limită de consum sau data de minimă durabilitate; schimbarea stării termice a materiilor prime fără autorizare în acest sens; depozitarea în frigider de mâncare gătită, contrar prevederilor legale de păstrare la minimum 60 grade Celsius; cântar neomologat şi neverificat metrologic; recipiente de colectare a reziduurilor menajere fără capac", sunt deficienţe constatate de comisarii Protecţiei Consumatorilor.

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră