Amendă de 50.000 lei pentru un restaurant faimos din București. Aveau produse expirate și mizerie

DE Alin Crișan | 19.10.2023 - 18:33
Amendă de 50.000 lei pentru un restaurant faimos din București. Aveau produse expirate și mizerie - Foto: ANPC

Amendă de 50.000 lei pentru un restaurant faimos din București. Locația a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)

SHARE

Restaurantul McDonald’s din Gara de Nord a fost închis temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi amendat cu 50.000 de lei pentru mai multe nereguli, printre care preparate expirate, zone insalubre şi mizerie.

Amendă de 50.000 lei pentru un restaurant faimos din București. Aveau produse expirate și mizerie

Reprezentanţii ANPC au transmis, joi, printr-un comunicat, că au fost sancţionate neregulile găsite la restaurantul McDonald’s din Gara de Nord, acesta fiind controlat în urma unei sesizări.
 
“Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie, în incinta restaurantului (a spaţiului de servire), şi nu vreau să îmi imaginez ce e în spate, în bucătărie. Un alt aspect etern dezolant la acest «restaurant» este baia”, se arăta în reclamaţia primită de ANPC de la consumator.

Citește și: Cine e interlopul care a închis Taverna Racilor. A făcut toxiinfecție și l-a reclamat pe Pescobar

Neregulile constatate în timpul controlului au fost: folosirea unui spaţiu de depozitare cu frig/ congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spaţiu nu se păstrează în stare  de congelare, fiind decongelate, condiţii igienico-sanitare neconforme în spaţiul de producţie: pereţi cu plăci de faianţă lipsă, folosirea unui spaţiu de frig cu strat de gheaţă grosier pe pereţii interni şi uşa de deschidere, cu acumulare de impurităţi macroscopice, folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilităţii minimale depăşită, păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 grade C înregistrată în momentul controlului, faţă de maximum 4 grade C, temperatura de păstrare a acestora conform reglementărilor.
 
Alte probleme descoperite în urma verificărilor au fost folosirea unor practice comerciale incorecte: constatarea unor discrepanţe între cantităţile declarate pentru diferite produse/preparate şi cele nete, folosirea unor coridoare/spaţii insalubre pentru aprovizionare, cu pereţi murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie, depozitarea în acelaşi spaţiu, a ambalajelor secundare de transport şi a produselor de panificaţie congelate.

Citește și: Amenzi de peste 1,5 milioane de lei pentru produse expirate și mizerie în mai multe magazine
 
Operatorul economic a fost amendat cu 50.000 de lei, iar unitatea a fost închisă temporar, până la remedierea deficienţelor. De asemenea, comisarii ANPC au făcut propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te