FOTO+VIDEO Un pod de autostradă s-a prăbușit în Italia. 11 persoane au murit

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.08.2018 - 16:58

Un pod rutier pe de autostrada A10 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Genova, a anunţat poliţia italiană, relatează BBC News. 11 persoane și-au pierdut viața, două au fost scoase de sub dărâmături, iar 20 vehicule au fost distruse.

SHARE

Structura pe de autostrada A10 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Genova, în jurul orei 13:00, în timpul unei ploi torențiale, a anunţat poliţia italiană. Potrivit ANSA, 11 persoane au fost rănite și se află în stare gravă, aproximativ 20 de vehicule fiind implicate în accident.

Amalia Tedeschi, o reprezentantă a pompierilor a declarat  că două persoane au fost scoase în viaţă, rănite, din vehicule și că mai multe echipe de căutare cu câini special antrenați caută alți răniți și victime de la fața locului.

Utilaje grele au fost aduse pentru a putea ridica bucăţi din viaductul surpat. Partea de pod care a căzut are aproximativ 80 de metri lungime, potrivit lui Tedeschi.

 Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a anunţat că  aproximativ 200 de pompieri acţionau la locul accidentului. „Urmărim minut cu minut situaţia la podul surpat la Genova”, a anunţat desenatorul pe Twitter.

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident. Filmări de la locul incidentului arată bucăţi mari din pod căzute în valea de sub secţiunea de mijloc a podului.

Agenţia publică de ştiri ANSA relatează că mai multe persoane au murit după ce câteva vehicule au fost zdrobite de bucăţile de pod căzute. Şeful serviciului local de ambulanţă a declarat că se estimează că zeci de persoane au decedat, informează agenţia Adnkronos.


Podul, cunoscut drept podul Morandi, avea o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, a fost construit în anii 1960 şi reabilitat în 2016, și asigură legătura între regiunile Lombardia şi Piemont, situate în nord, şi plajele din Liguria, iar principala autostradă asigură, către vest, legătura cu Franţa.. Partea care s-a prăbușit are zeci de metri în lungime și traversează râul Polcevera.Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -