Un gest frumos de Crăciun. Cum puteți ajuta bătrânii din căminul de la Tutova, Vaslui

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 21.12.2021 - 17:07
Un gest frumos de Crăciun. Cum puteți ajuta bătrânii din căminul de la Tutova

O tânără din Bârlad vrea să ofere bătrânilor de la un cămin din Vaslui un Crăciun mai frumos. Nu o poate face singură, așa că are nevoie de ajutorul nostru.

SHARE

Justina Georgiana Motaș și-a făcut un obicei din a ajuta persoanele vulnerabile. Anul acesta, de 8 Martie, a strâns 27 de aparate de radio, pe care le-a donat bătrânilor de la căminul din comuna Tutova, județul Vaslui. 

„În decembrie anul trecut, am fost pentru prima dată în vizită la bunicii de la Tutova. Am strâns niște bani și am făcut câte un pachețel cu câteva produse pentru cei 60 de rezidenți.

Odată ajunsă acolo, am observat ca este multă liniște. Am vorbit cu un voluntar și din vorba în vorba ne-a trecut prin minte să punem la cale un mic plan de a strânge aparate de radio.
 
Vorbind pe acolo cu bunicii, am descoperit că unii dintre ei nu își dau seama ce zi este sau ce se mai întâmpla prin lumea exterioară”, a povestit Justina, la vremea respectivă. 

Citește și: O inițiativă de 8 Martie: adună radiouri, să le doneze unui cămin de bătrâni. Cum o puteți ajuta

De atunci, tânăra, care este doctorandă la Universitatea Politehnică din Iași, a ajutat copii și bătrâni din zona Moldovei. 

Acum, cu ocazia Crăciunului, vrea să îi ajute pe cei 63 de bătrâni de la căminul din Tutova să aibă sărbători cât mai frumoase. 

„Suntem tot mai aproape de perioadă sărbătorilor de iarnă și vă rog din suflet să mă ajutați pentru a le face și bunicilor de la caminul de bătrâni - Tutova o bucurie. Și bunicii sunt cuminți, blânzi și au un colț de copilărie în sufletul lor, ce e drept acel loc se activează atunci când își văd copilașii și nepoții.

Doar că… ei sunt acolo, în acel loc care le oferă hrană, acoperiș și siguranță, dar care nu le poate stinge dorul de cei dragi pe care îi văd foarte rar sau chiar niciodată.

Am nevoie de voi ca să le scriem felicitări de Crăciun, să îi încurajăm și să le dăruim o îmbrățișare și un cadou cât de mic, simbolic, ca ei să nu se simtă abandonați și privați de afecțiune.

Dacă aveți idei, sugestii, vreți să facem echipa pentru a strange fonduri sau chiar să donați o sumă cât de mică, vă rog să ma contactați.

La cămin avem 63 beneficiari, din care 32 bunici și 31 bunicuțe, din care 7 persoane suferă de de diabet zaharat (fără dulciuri). Cred în voi, în empatie, în conceptul de spirit civic și în miracole”, este mesajul Justinei Motaș. 

Cei care vor să o ajute să strângă aparatele de radio, îi pot scrie pe Facebook, aici

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.