O inițiativă de 8 Martie: adună radiouri, să le doneze unui cămin de bătrâni. Cum o puteți ajuta

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 02.03.2021 - 19:24
Justina Georgiana Motaș adună radiouri, să le doneze unui cămin de bătrâni

O tânără din Bârlad vrea să ofere de 8 Martie bătrânilor de la un cămin din Vaslui un cadou care pentru cei mai mulți dintre noi, cei obișnuiți cu tehnologia de ultimă oră, poate părea banal, dar care va fi util seniorilor: aparate de radio.

SHARE

Justina Georgiana Motaș și-a propus ca până pe 7 martie să strângă 27 de aparate de radio, pe care să le doneze bătrânilor de la căminul din comuna Tutova, județul Vaslui. 

Tânăra, care este doctorandă la Universitatea Politehnică din Iași, a strâns până acum 10 radiouri și mai are o săptămână să-și ducă până la capăt planul. 

„În decembrie anul trecut, am fost pentru prima dată în vizită la bunicii de la Tutova. Am strâns niște bani și am făcut câte un pachețel cu câteva produse pentru cei 60 de rezidenți.

Odată ajunsă acolo, am observat ca este multă liniște. Am vorbit cu un voluntar și din vorba în vorba ne-a trecut prin minte să punem la cale un mic plan de a strânge aparate de radio.
 
Vorbind pe acolo cu bunicii, am descoperit că unii dintre ei nu își dau seama ce zi este sau ce se mai întâmpla prin lumea exterioară.

Citește și: VIDEO Spitalele vechi din România nu mai pot fi salvate. Demolarea, una dintre soluții

Acel azil a fost cândva un spital, un spital unde bunica mea de pe mama obișnuia să se interneze când se simțea rău. Îmi este tare drag acel loc, îmi sunt dragi oamenii în general, dar mai ales, ador bunicii”, a povestit Justina Georgiana Motaș despre cum i-a venit ideea de a aduna aparate de radio.

Mai are de strâns 17 aparate de radio

Dacă reușește să adune cele 27 de radiouri, Justina va merge la cămin să le ofere bătrânilor.

„Duminica, 7 Martie voi merge acolo cu un braț de flori, mărțișoare și, bineînțeles, aparate de radio.

 Sunt sigura că se vor bucura enorm, mai ales că suntem în prag de primăvară.  Bătrânii de acolo nu știu ca vom veni, însă știe unul dintre asistenții sociali cu care țin legătura.

Sper că le voi duce aparate de radio pe care să poată asculta melodii populare care sa le aducă aminte de anumite perioade dragi”, a explica tânăra.

Cei care vor să o ajute să strângă aparatele de radio, îi pot scrie pe Facebook.

Citește și: EXCLUSIV Sporuri de 174.000.000 lei în trei ani la Muncă. În 2019, de 12 ori mai mult ca în 2017

„Nu pot lasă numărul personal de telefon pentru ca lucrez și nu îmi permit sa răspund oricând vreau, iar unii oameni se pot supăra sau pot crede că îi ignor.

Îmi doresc cel mai mult sa reușim să îndeplinim și acest obiectiv.

Tot ajutorul pe care îl cer pe Facebook are ca scop final căutarea de oameni cu care pot colabora pentru a aduce bucurie beneficiarilor”, a menționat Justina Georgiana Motaș, care nu e la prima acțiune de caritate pe care o face în viață.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te