Un bărbat din Oradea, ucis de un asasin plătit de propria soție și iubita acesteia cu 40.000 de lei

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 15.04.2022 - 16:40
Venkli Tünde, soția lui Istvan, ar fi plătit un asasin cu 40.000 de lei pentru a-și ucide propriul soț Foto: Facebook
Venli Istavan era pasionat de orga electronică Foto: Facebook

Bărbatul, dat dispărut la 21 decembrie 2021, a fost, de fapt, ucis, la comanda soției sale și iubieti acesteia, nimeni alta decât verișoara victimei. Femeile au plătit, în rate, 40.000 de lei unui interlop din Valea lui Mihai pentru a-l lichida pe Venkli István.

SHARE

Cele două femei lucrau împreună de ceva timp, iar relaţia dintre ele s-a transformat în timp într-una de dragoste. Iarna trecută, cele două au decis să-l ucidă pe bărbatul care le stătea în cale. Ideea i-ar fi aparţinut verişoarei lui, care a reuşit apoi să-şi convingă iubita, pretinzând că bărbatul i-ar fi făcut propuneri indecente.

Citește și: Ce le-a transmis actorul Horațiu Mălăele celor care l-au dat mort

Femeile i-au plătit, în rate, 40.000 de lei lui Nagy Mihai, un interlop din Valea lui Mihai, pentru a-l lichida pe Venkli István. Crima s-a petrecut în 18 decembrie 2021.

Citește și: Un florar, complicele lui Adrian Corduneanu la șantajarea unui patron de fast-food cu hamburgeri

Ademenit de verișoară și ucis cu toporul de asasinul plătit

Crima a fost comisă în seara de 18 decembrie, când Venkli István a fost chemat la marginea unei păduri de lângă Şimian, unde ucigaşul a fost însoţit şi de verişoara victimei. „Soţia a refuzat să meargă”, au explicat, pentru Bihoreanul, surse din anchetă.

Citește și: Interlopul „Cap de Porc" se plânge că nu e primit în clasa a XI-a. Liceul n-a găsit destui deținuți 

Odată ajunşi, Nagy l-a lovit pe Venkli cu toporul în cap, iar apoi, atât el, cât şi femeia l-au înjunghiat de mai multe ori, până când nu a mai mişcat, după care şi-au urcat victima în portbagajul maşinii şi au dus-o pe un câmp de lângă Valea lui Mihai, unde au îngropat-o.

Două zile mai târziu, Venkli István era dat dispărut la Poliţie, familia lui a postat zeci de anunţuri pe reţelele de socializare. Localnicii au organizat mai multe căutări în zonă, în speranţa că-l vor găsi.

Cercetările, pornite iniţial pentru dispariţie, şi-au schimbat cursul după ce, în timpul audierilor, anchetatorii au observat inconsecvenţe în declaraţiile soţiei victimei. Ulterior, bănuielile că aceasta a fost implicată în dispariţia bărbatului s-au confirmat, iar zilele trecute, deci la mai bine de 4 luni de la dispariție, femeia a venit cu o dezvăluire: soţul ar fi lovit-o, iar ea l-a împins şi, în cădere, acesta s-a lovit cu capul de gresie, decedând. Speriată, a spus ea, a aruncat cadavrul în Criş.

Urmarea? La solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, hidrotehnicienii de la Fughiu au micşorat debitul din Crişul Repede, iar pompierii şi poliţiştii, ajutaţi de scafandri, au verificat tot cursul râului, solicitând ajutor până şi în Ungaria.

Dosar penal pentru omor calificat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au deschis un dosar penal pentru omor calificat. Ei efectuează cercetări față de trei persoane din județul Bihor, acuzate că l-ar fi determinat pe Nagy Ioan să comită fapta, în schimbul sumei de 40.000 de lei.

„În baza înțelegerii dintre cei trei, în seara zilei de 18 decembrie 2021, R.A. l-a ademenit pe V.I. pe un drum lăturalnic ce duce spre Valea lui Mihai, în apropierea localității Bărăntău. Aici, N.I. i-a aplicat victimei două lovituri cu un topor în zona capului, după care, cei doi i-au aplicat mai multe lovituri cu un cuțit, în zona abdominală. Loviturile au dus la decesul victimei. După acestea, R.A. și N.I. au transportat victima cu autoturismul care aparținea suspectei R.A. pe un câmp situat în afara orașului Valea lui Mihai, în apropierea fostei cariere de nisip, unde au îngropat cadavrul”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, într-un comunicat de presă.

Cei trei suspecți au fost reținuți. Ei și-au recunoscut fapta miercuri, 13 aprilie 2022.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te