Ucigașul lui Emi Pian, interlopul Ciprian Napi, n-a fost condamnat dar rămâne în arest. Cât a trecut

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 08.09.2022 - 15:19
Ciprian Napi, ucigașul lui Emi Pian este tot în arest. Grațian și Ciprian Pian sunt sub control judiciar Foto: Facebook

Interlopul Richard Gheorghe, zis Ciprian Napi, nu a fost condamnat încă, dar rămâne în arest, acolo unde se află de acum doi ani. El a fost încarcerat imediat după crimă. Grațian și Ciprian Pian, care au vrut să răzbune moartea lui Emi, sunt sub control judiciar.

SHARE

Magistrații au menținut măsura arestului preventiv pentru Richard Gheorghe, zis Ciprian Napi, ucigașul lui Emi Pian la începutul acestei săptămâni.

Totodată, judecătorii Tribunalului București au decis și prelungirea controlului judiciar pentru Laurențiu și Vasile Duduianu, ziși Ciprian și Grațian Pian, și pentru Ionuț Drăghici, cei trei fiind acuzați că au vrut să răzbune moartea lui Emi Pian. 

Citește și: Brigada interlopilor români care a terorizat Torino, condusă de un fotbalist. Și albanezii se temeau

Deși au trecut mai bine de doi ani de când liderul Duduienilor, Emi Pian a fost înjunghiat, nu există încă o condamnare definitivă. 

Citește și: Cum a ajuns o româncă "female crime boss" din Northhampton. Avea o casă de 900.000 de lire

Crima care a învrăjbit clanurile interlope din Capitală

Emi Pian, liderul clanului Duduianu, a fost ucis prin înjunghiere de Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, la 4 august 2020, după un scandal iscat la un joc de barbut. Ciprian și Grațian Pian, frații lui Emi, ar fi încercat să-l omoare pe Richard și au fost arestați.

Citește și: Nu mâncați legume și fructe din curte, închideți aragazul. Măsuri luate acasă la un atac nuclear

În noaptea de 4 august 2020, într-un local din zona Giulești, a fost organizat un joc de barbut la care au participat mai mulți împătimiți ai jocurilor de noroc. Inițial, au fost prezenți mai mulți jucători și interlopi din Capitală. Florin Mototolea, zis "Emi Pian", a venit mai târziu. Mai multe surse au confirmat pentru Newsweek România că Mototolea participa sau era chemat la jocurile de barbut pentru a da bani cu dobândă, dar el nu juca.

Citește și: VIDEO Interlopul Văncică îl amenința pe Nuțu Cămătaru cu bătaia, dar a fost "viteaz" cu o femeie

Emi Pian, Ciprian Pian și Grațian Pian Foto: Facebook

În aceea seară, la jocul de barbut se afla și Sandu Ștocaru, un împătimit al jocurilor de barbut. El este cunoscut în lumea subterană a Bucureștiului pentru că organizează celebrul joc „alba-neagra” la bazele Turnului Eiffel, din Paris. „Câștigă câteva mii de euro pe zi la Paris. O parte din bani ajung și la polițiștii francezi din zona Turnului Eiffel”, spune unul dintre cunoscătorii fenomenului.

Imagini din dosarul uciderii lui Emi Pian Foto:observatornews.ro

Ajuns la localul din Giulești, Florin Mototolea i-ar fi împrumutat lui Sandu Ștocaru o sumă mare de bani. Dar, înainte, Ștocaru ar fi luat bani cu camătă și de la Richard Emanuel Gheorghe (28 de ani), zis "Ciprian Napi", din clanul de interlopi Rinu.

La scurt timp, s-a declanșat conflictul dintre cei doi cămătari. Richard Emanuel Gheorghe ar fi scos un cuțit și l-a înjunghiat pe Florin Mototolea. În urma conflictului sângeros, Mototolea a ajuns la Spitalul Universitar de Urgență iar Gheorghe la Spitalul Elias.

La scurt timp după ce a ajuns la spital, Mototolea a murit. Avocatul Duduienilor, Cristian Caracoti, a declarat că Mototolea a murit din cauza secționării arterei femurale de la piciorul drept.

Dobânda la barbut5% la două zile

La jocurile de barbut dobânda este 5% la două zile, susțin mai multe surse consultate de Newsweek România.

„Nu există dobândă de 35% la barbut. Jucătorii împătimiți care își pierd banii la barbut se împrumută de la cămătarii aflați pe margine, care nu participă la joc. Dacă jucătorul împrumutat câștigă, returnează pe loc banii cu dobânda aferentă. Dar jucătorul împătimit de barbut pierde din nou, se reîmprumută în timpul jocului, tot cu dobândă de 5%. Este un circuit simplu: te împumuți, câștigi, returnezi banii împumutați cu dobândă. Dacă pierde, trebuie să facă plata în termenul prevăzut. Nu se dau bani cu camătă la cei care nu pot returna banii împrumutați”, spune sursa.

De ce se împrumută? Pentru că jucătorul de barbut speră să își recupereze banii pierduți și, eventual, să câștige. Cel mai cunoscut caz de camătă este cel în care Napi Rinu îl împrumuta pe Mihai Vlasov atunci când acesta rămânea fără bani la jocurile de noroc.

"Napi", arestat preventiv imediat după crimă

Richard Emanuel Gheorghe, cel care l-a înjunghiat mortal pe Florin Mototolea, a fost arestat preventiv, fiind suspectat de omor. Bărbatul a fost adus direct de la spitalul Elias din Capitală, unde este internat sub pază strictă. El avea mâna în ghips și purta mască de protecție. După ce a fost coborât din duba poliției, Richard Emanuel Gheorghe le-a spus jurnaliștilor prezenți la Tribunalul București: „Mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viață!".

Ciprian și Grațian Pian, frații lui Emi, ar fi încercat să-l omoare pe Richard și au fost arestați și ei, dar acum sunt sub control judiciar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te