Minune: Subprefectul de Arad, Vasilică Damian, s-a însănătoșit subit

DE Mircea Marian | Actualizat: 08.11.2019 - 14:50

Subprefectul judeţului Arad, Vasilică Damian, a solicitat întreruperea concediului medical şi reluarea activităţii, cerere aprobată de ministrul Afacerilor Interne, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

SHARE

Prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, afirmă că, deşi este acasă, în concediu medical, ţine legătura cu toate instituţiile care gestionează desfăşurarea procesului electoral şi că pregătirea scrutinului de duminică este în grafic. Ea a adăugat că subprefectul judeţului şi-a suspendat concediul medical şi a revenit la birou.

„În ceea ce priveşte pregătirea alegerilor, doresc să vă informez că, la nivelul judeţului Arad, nu sunt probleme. Suntem în grafic cu toate activităţile prevăzute în calendarul electoral. Chiar dacă sunt bolnavă şi acasă, păstrez legatură cu colegii din Prefectură pentru a mă asigura că alegerile se vor desfăşura fără probleme", a declarat, pentru Agerpres, Florentina Horgea.

Prefectul a adăugat că a informat ministerul încă din prima zi de concediu medical.

„Nu înţeleg reacţiile şi acuzaţiile că m-am îmbolnăvit fictiv şi că mi-aş dori blocarea alegerilor. Sunt un om responsabil şi demn şi aşa vreau să îmi închei activitatea", a mai spus prefectul.

Legătura dintre prefecți, boli și alegerile de duminică

„În contextul alegerilor prezidenţiale de duminică, Ministerul Afacerilor Interne are ca prioritate principală desfăşurarea în condiţii de siguranţă publică a scrutinului la nivelul întregii ţări. (...) Referitor la cele discutate în videoconferinţa de ieri, subprefectul de Arad, Damian Vasilică, a solicitat întreruperea concediului medical şi reluarea activităţii, cerere aprobată de domnul ministru", a declarat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog..

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat joi, în urma unei video-conferinţe cu prefecţii, că în judeţul Arad se va înfiinţa un post de subprefect, în contextul în care atât prefectul, cât şi actualul subprefect sunt în concediu medical.

„Am decis că, în judeţul Arad, vom înfiinţa un nou post vacant de subprefect. Voi propune domnului prim-ministru o şedinţă de Guvern pentru numirea, prin hotărâre de Guvern, a unui nou subprefect, în judeţul Arad, până la însănătoşirea colegilor din Arad, când vom reveni la structura iniţială, pentru că nu vom încărca statul de plată cu două funcţii de subprefect", a declarat Marcel Vela, după ce a fost înştiinţat că atât prefectul, cât şi subprefectul de Arad se află în concediu medical, din cauza unor viroze.

Marcel Vela a precizat că va aborda cu seriozitate această problemă „gravă" din judeţul Arad, astfel încât nu doar procesul electoral să decurgă normal, ci şi activitatea specifică.

„Să vă anunţaţi cei doi colegi că voi trimite o echipă de medici de la Direcţia Medicală şi de la Policlinica din Oradea să îi ajutăm, că poate au primit o medicamentaţie greşită.

Deci, Ministerul de Interne mâine va fi la Arad pentru a le acorda asistenţă medicală celor doi colegi, astfel încât ei să revină cât mai repede la obligaţiile profesionale, administrative, guvernamentale şi chiar politice pe care le au. Pentru că eu nu cred că au fost orientaţi doi viruşi în Arad exact să atace prefectul şi subprefectul şi ei să cadă subit într-o boală", a spus Marcel Vela.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te