SRI: autoturismul cu care a circulat Toader a fost donat după ce a fost scos din uz

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.11.2018 - 12:42
Tudorel Toader nu mai conduce Touaregul de la SRI. Foto Facebook

Serviciul Român de Informații a explicat vineri că autoturismul VW Touareg cu care a circulat Tudorel Toader în 2016 și 2017 a fost transmis, gratuit, în urmă cu doi ani Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, după ce a fost scos din uz

SHARE

Autoturismul VW Touareg a fost achiziţionat în anul 2007, de la MIDOCAR SRL, cu 115.484 lei fără TVA, în urma finalizării unei proceduri de achiziţie prin licitaţie deschisă, potrivit SRI, citat de Agerpres.

„Autovehiculul a fost scos din funcţiune la momentul îndeplinirii condiţiilor stabilite prin HG nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe. În acest context, în conformitate cu prevederile HG nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, Serviciul Român de Informaţii a iniţiat demersurile în vederea transmiterii, fără plată, către o altă instituţie publică, a autovehiculului, potrivit dispoziţiilor pct. 3 al Anexei nr. 1 la norma sus-menţionată”, arată SRI vineri, la solicitarea Agerpres.

Citește și Tudorel Toader, la volanul unui 4X4 primit de Universitatea Cuza de la SRI Iași

Conform sursei citate, în baza pct. 5 al Anexei precizate, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a solicitat autoturismul disponibilizat, iar transmiterea bunului s-a realizat pe baza Procesului-verbal de predare-primire prevăzut de pct. 6 al Anexei nr. 1, aprobat de ordonatorii principali de credite ai celor două instituţii şi semnat la 13 decembrie 2016.

În 2016, la zece luni după ce a fost ales rector al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a primit spre folosință, prin intermediul universității, de la SRI, un autoturism Volkswagen Touareg, scrie Newsweek.

Aceasta a devenit mașina de serviciu a rectorului, fiind utilizată de Tudorel Toader și în primele luni de mandat ca ministru al Justiției. În martie 2017, demnitarul a fost filmat la volanul acestui Touareg în timp ce ieșea din curtea Guvernului trecând peste o linie continuă.  

În prezent maşina stă în majoritatea timpului în mini-parcarea din fața Corpului A al universității ieșene.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -