Spitalul modular al lui Firea este nefuncțional. La două luni de la inaugurarea electorală

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 19.07.2020 - 23:18
Spitalul modular din Pipera// Foto: Facebook/ Marian Rădună

La peste două luni de la inaugurarea sa cu mult fast de către primarul Capitalei, Gabriela Firea, spitalul modular cu 500 de paturi construit în Pipera este nefuncțional. Un nou exercițiu de imagine și atât.

SHARE

Asta în timp ce Raed Arafat reclamă că nu mai sunt locuri în spitale pentru pacienții cu COVID, iar managerul Spitalului Elias uită să ceară aviz pentru a pune în funcțiune spitalul modular construit de „Dăruiește Viață”.

Citește și:

ONG-ul „Dăruiește viață” a construit un spital pentru COVID. Statul nu este în stare să-l autorizeze

Imagini cu spitalul din Pipera au fost publicate pe pagina sa de Facebook de activistul civic Marian Rădună. Spitalul modular este o anexă a spitalului Victor Babeș și aici ar trebui internați pacienții cu forme ușoare de COVID-19 sau asimptomaticii care trebuie monitorizați.

La momentul inaugurării, în data de 8 mai 2020, spitalul era dotat cu saloane cu un pat sau două pentru familii, baie, cabinete medicale etc. 

După ce Gabriela Firea a tăiat panglica, aparatura medicală complexă nu a mai fost adusă și nu a fost amenajată o secție de ATI.

Spitalul, construit în două săptămâni de Compania Municipală Consolidări, a costat circa 2 milioane de euro, cu tot cu conectarea la utilități.

”Inaugurăm astăzi la București cel mai mare spital modular COVID din țară. Acesta va putea să primească 500 de pacienți cu forme ușoare, formele mai complexe vor fi tratate în continuare în spitalele de boli infecțioase.

Fiecare salon are pe lângă pat, noptieră, dulap și un boiler pentru apă caldă, aer condiționat. Cadrele medicale au pregătite deja o zonă dedicată, pentru realizarea documentațiilor medicale, dar și pentru odihnă.

Noi sperăm să nu existe un număr atât de mare de îmbolnăviri și aceste spitale modulare pregătite să nu fie folosite, dar din păcate, în funcție de ce se întâmplă în întreaga lume, trebuie să ne organizăm și așteptăm cu sufletul la gură care va fi reacția din punct de vedere epidemiologic după Sfintele Sărbători de Paște, după relaxarea din 15 mai și mai ales, ce se va întâmpla în toamnă, când se așteaptă un val doi al pandemiei, în lunie octombrie -februarie, când pe lângă coronavirus vor fi și gripele sezoniere”, preciza Gabriela Firea la începutul lunii mai.

Deși anticipa o înrăutățire a situației infectărilor, primarul Capitalei a uitat cu totul de spitalul modular din Pipera. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.