Soluția unui român să nu poarte mască pe stradă: un măr în mână și se mușcă o dată la cateva minute

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 21.10.2020 - 20:36
Fotografia de copertă a grupului „Dă jos masca, România!”

Unii români sunt dispuși să facă orice le stă în putință numai să nu poarte mască de protecție, în ciuda faptului că miercuri România a înregistrat un nou record de infectări cu Sars-COV 2 - 4.848 de cazuri în 24 de ore.

SHARE

„Sunt antrenor de tenis de copii, am 31 ani şi sunt din Bucureşti. M-am gândit la un mic mod de «driblare» a «autorităților» zilele astea când e botnița lu' pește obligatorie. Am drumuri pe jos de 25-30 min. între bazele de tenis și casă; m-am gândit că se poate merge cu un măr (mai mare sau 2 mai mici) (un fruct nu contează, pară, grapefruit etc) în mână și se poate mușca odată la câteva min.”, a scris un membru al grupului „Dă masca jos, România”. 

Grupul, creat recent pe Facebook, are 5.100 de membri care nu cred în pandemia de coronavirus, care afirmă că masca este „o botniță” care limitează libertatea și care îndeamnă zilnic la revoltă în stradă împotriva autorităților „dictatoriale”. 

Grupul este privat și îl poți accesa doar cu invitație, iar membrii distribuit la greu tot felul de personaje care contestă măsurile luate de guvern și de medici pentru limitarea pandemiei, printre care unele mai vechi, precum avocatul Gheorghe Piperea, antivaccinistul Iulian Capsali, doctorul ALDE Răzvan Constantinescu, sau figuri apărute recent, precum Oana Lovin sau Iosefina Pascal. 

„Evident nu vrei neapărat să mănânci atunci din măr”, continuă antrenorul de tenis, „dar e o tactică explicabilă pt nepurtarea... Ce ziceți? La drumuri scurte 20-30-40 min merge tactica. Eu zic că e ok... bine... de acord, termini în 4-5 min. un măr, dar nu te filează non-stop... poți să îl ai în mână pe drum și să muști doar dacă trece patrulă, agent etc. Vreau commuri și să veniți și cu alte idei să driblăm javrele astea ordinare să nu luăm amenzi”, a notat sportivul, care cere sfaturi de la colegii săi de grup conspiraționist.

Pe grup sunt distribuite zeci de postări cu mesajele avocatului Gheorghe Piperea și ale Iosefinei Pascal, care îndeamnă oamenii să nu se teamă de autorități, pentru că „obligația de a purta mască în aer liber nu este prevăzută nici în Legea 55, nici în Legea 136”.

„Purtarea măștii este opțională vrei o porți nu vrei nu o porți! Nimeni nu are obligația de a o purta! Sunt ordine abuzive care încalcă CEDO convenția europeană a drepturilor omului și libertatea de a alege! Și încălcarea constituției! Iar dacă ești obligat s-o porți și e împotriva voinței tale se numește hărțuire!” sau  „Întărirea sistemului imunitar prin libera circulație a virusurilor și bacteriilor este singura soluție viabilă!” sunt alte mesaje de pe acest grup. 

Obsesia pentru „dictatura mondială” și pentru a înșela autoritățile merge până acolo încât o utilizatoare afirmă că renunțarea la banii cash înseamnă pierderea libertății. 

„Iar, în curând, când vor scoate numerarul (=cash-ul) de pe piaţă (că asta vor să facă Stăpânii Lumii) ne vor controla din butoane! Nu mai ai voie să protestezi deoarece îţi vor bloca contul instant, nu vei mai avea dreptul să îţi plăteşti impozitele, amenzile şi alte taxe (cine ştie de care, inventate de stat) când vei dispune de bani deoarece îşi vor trage ei sumele, direct din cont,...s.a.m.d”, a scris Aurelia Zota.

„ OFICIAL DICTATURA SA INSTAURAT ÎN TARA. PURTAREA MĂȘTII OBLIGATORIU DE MAINE PESTE TOT ÎN BUCUREȘTI.. Daca VINE  UN MILIȚIAN și  ma va opri ca nu port masca ii voi cere lui masca. IAR TOTUL VA FI FILMAT ȘI POSTAT.  PLUS VOI TRIMITE FILMAREA CĂTRE PRESA INTERNAȚIONALĂ”, avertizează Stelaris Marius Ost.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te