Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați. Acuzațiile care li se aduc. DNA poate contesta decizia

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.04.2024 - 11:17
Socrii lui Chereches, condamnați Foto: Inquam Photos / Ghita Porumb - rol ilustrativ

Claudia și Dorin Petru Gliga, socrii lui Cătălin Cherecheș, au fost condamnați de Tribunalul Mureș. Ei ar fi încercat să dea bani mamei unei judecătoare pentru ca aceasta să dea o soluție favorabilă în dosarul de corupție al fostului edil.

SHARE

Socrii lui Cătălin Cherecheș au fost condamnați la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Decizia poate fi contestată atât de DNA care poate cere închisoare cu executare, cât și de cei doi condamnți.

În acest dosar, Claudia și Dorin Gliga sunt acuzați de dare de mită. Ei ar fi încercat să-i dea între 50.000 și 100.000 de euro mamei unei judecătoare pentru ca aceasta să dea o soluţie favorabilă în dosarul de corupţie al lui Cherecheș.

Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați. Acuzațiile care li se aduc. DNA poate contesta decizia

Procurorii DNA din Cluj au comunicat că, în 25 noiembrie 2023, în contextul în care "un afin al lor era judecat într-un dosar de corupţie", aflat în faza apelului, "inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea pe raza judeţului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite".

Citește și: Primarul Cherecheș a cărat 1.500.000 € într-un seif din Germania, în tranșe de sub 10.000€

Potrivit DNA, această 'ofertă' iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie.

"Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaşi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puţin egală cu suma menţionată anterior, restul urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

Citește și: Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare. Dat în urmărire generală

În contextul menţionat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj - Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis şi alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul, atât în vederea 'rezolvării problemei' la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro", au precizat procurorii DNA la momentul respectiv, într-un comunicat de presă, a transmis Digi 24

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te